ECOLOGIE 2 aprilie 2012

Earth Hour 2012 - Sfântu Gheorghe a stins lumina! [VIDEO]

de Covasna Media | 577 vizualizări

Sâmbătă seara, timp de mai bine de o oră, în Parcul Central din Sfântu Gheorghe peste 150 de oameni au cântat la lumina torţelor şi a lumânărilor, în cadrul programului mondial „Ora Pământului”. Alături de comunitatea din Sfântu Gheorghe, în cadrul seratei oferite de Asociaţia de Tineret ECOU, au cântat soprana Felicia Filip şi regizorul Cristian Mihăilescu.

Evenimentul a început la ora 20:30 când luminile din Parcul central au fost stinse, iar torţele şi lumânările aduse de participanţi au fost aprinse. În cele 60 de minute „de întuneric”, publicul, alături de organizatori, a cântat piese celebre precum „Vinovaţii fără vină”, „Ven Europa”, „Andrii Popa”, „A 67-ut” şi altele. Evenimentul a fost deschis de discursul maestrului Cristian Mihăilescu, acesta adresându-se tinerilor din Sfântu Gheorghe pe care îi consideră „cei mai frumoşi tineri ai tuturor timpurilor”. La eveniment au luat parte preşedinţii celor trei Consilii de elevi implicate în programul 3M: Kolumban Zenge (Mikes Kelemen), Xenia Bitai (Szekely Miko) şi Sorin Dandu (Mihai Viteazul).

„Nu este foarte uşor să cânţi pe întuneric, să bată vântul şi să nu poţi avea confortul unui spaţiu interior. Dar mărturisesc că la Earth Hour nu mai simţi niciunul dintre aceste inconveniente. Vorbele domnului Mihăilescu au fost emoţionante pentru mine şi faptul că am reuşit să ne strângem atât de mulţi, mă face să fiu mândră de comunitatea mea. I love Saint George!”, a declarat coordonatoarea celor 5 chitarişti prezenţi, Angela Sibeştean.

„Încep să mă bucur din ce în ce mai mult de existenţa ideii 3M. De acum înainte, nu am să mai spun nimănui despre multiculturalism sau relaţii interetnice. 3M, un concept pentru care îi mulţumim domnului Kover Sandor că l-a inventat şi Dianei Cojocaru pentru că îl pune în practică alături de o echipă foarte activă, înseamnă mai mult decât ne putem imagina. Înseamnă că schimbarea vine de la tinerii liceeni români şi maghiari din Sfântu Gheorghe. Spun toate acestea pentru că Earth Hour 2012 în Sfântu Gheorghe a fost dominat de spiritul 3M”, a declarat Emil Pantelimon, coordonator al programelor ECOU.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.