ECOLOGIE 16 decembrie 2015

Dieta vegetariană, mai periculoasă pentru mediu decât consumul de carne

de Covasna Media | 1119 vizualizări

Consumul unei diete bogate în legume şi fructe poate fi mai dăunător mediu­lui decât consumul unor tipuri de carne, relevă un studiu.

Spre exemplu, salata este „de trei ori mai dăunătoare în ceea ce priveşte emisiile de gaze de seră decât consumul de bacon”, arată cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon, care au analizat impactul fiecărei calorii a unui aliment din punct de vedere al costului energiei, utilizării de apă şi emisiilor poluante, scrie The Independent, citat de ziare.com.

Studiul publicat în revista Environment Systems and Decisions contrazice opinia generală că schimbarea climatică poate fi încetinită prin reducerea consumului de carne.

Cercetătorii nu au contrazis opinia că oamenii ar trebui să reducă consumul de carne sau că turmele de animale contribuie considerabil la emisiile de gaze de seră, însă au descoperit că un consum exclusiv de alimente „sănătoase” creşte impactul asupra mediului, chiar dacă numărul de calorii ingerate este mai mic.

Paul Fischbeck, unul dintre autorii studiului, a explicat că „multe legume obişnuite necesită mai multe resurse per calorie decât ne imaginăm. Vinetele, ţelina şi castraveţii stau mult mai rău decât porcul şi puiul”.

Michelle Tom, alt autor al studiului, a spus că „ceea ce e bun pentru noi din punct de vedere al sănătăţii nu este întotdeauna cel mai bun pentru mediu”.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
R, 17 decembrie 2015
haha, o vaca produce 100-200 de litri de metan pe zi, un sfert din metanul generat de umanitate este de la zootehnie, iar metanul are un efect de sera de 23 de ori mai puternic decit dixodul de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.