ECOLOGIE 13 aprilie 2018

Comuna Zagon, împădurită cu 15.000 de puieți

de Covasna Media | 4776 vizualizări

La acțiune vor participa 150 de școlari din Zagon și Păpăuți, precum și alți voluntari

Ocolul Silvic Privat Zagon organizează în datele 13, 18 și 19 aprilie o acțiune de împădurire în pășunea Comunei Zagon. În cadrul activității se vor planta 15.000 puieți forestieri, pe o suprafață de 3 hectare.

Evenimentul se derulează datorită implicării a patru instituții. Puieții forestieri sunt asigurați de fundația Mihai Eminescu Trust, iar comuna Zagon este cea care suportă cheltuielile de plantare. De asemenea, Ocolul Silvic Privat Zagon asigură asistența tehnică și organizarea. La acțiune vor participa 150 de școlari din Zagon și Păpăuți, precum și alți voluntari.

Elevii Școlii Gimnaziale „Mikes Kelemen” din Zagon sunt cei care, vineri, 13 aprilie, de la ora 09:00, vor da startul evenimentului.

Unul din scopurile acțiunii este, potrivit organizatorilor, acela de a da șansa participanților să cunoască procesul prin care un arbore ajunge la maturitate.

„Este vorba despre un program «Mihai Eminescu», ei sunt cei ce ne vor da puieții. Se vor planta 15.000 de puieți, iar pentru împădurirea suprafeței respective sunt luați și copiii de la Școala Gimnazială „Mikes Kelemen”, ei vor participa chiar de mâine dimineață, de la ora 09:00.

Inițiativa a fost a șefului de Ocol, Porzsolt Levente. Am găsit o suprafață de pășune care este neinclusă în fondul forestier și am auzit de acest program, «Mihai Eminescu», ce ne dă puieții gratis, astfel s-a luat decizia”, a declarat pentru Observatorul de Covasna responsabilul fondului forestier, Mocan Ervin.

„Zilele în care se va desfășura activitatea au fost alese astfel încât programul elevilor să le permită acestora să ia parte la eveniment”, ne-a spus șeful Ocolului Silvic Zagon, Porzsolt Levente.

O inițiativă similară a avut loc anul trecut, în aceeași perioadă, în „Luna plantării arborilor”. Atunci, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva împreună cu unitățile și subunitățile sale au desfășurat activități publice de popularizare şi educare privind rolul şi importanța pădurii şi activități practice de realizare de plantaţii forestiere. În total au fost împădurite 73 ha, respectiv 19 ha la Ocolul Silvic (O.S) Brețcu, 41 ha la O.S. Comandău, 3 ha la O.S. Covasna și 10 ha la O.S. Tălișoara.

Geanina Lupșa

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.