ECOLOGIE 5 iulie 2012

Colectare de deşeuri la Boroşneu şi Zagon

de Covasna Media | 622 vizualizări

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec readuce campania „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!” în judeţul Covasna, pentru a treia oară anul acesta.

 Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu Primăria Boroşneu Mare şi cu Primăria Zagon, alături de partenerii Philips şi Skil, organizează două noi acţiuni de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE).

Sâmbăta, 7 iulie, la ora 10.00, în Boroşneu Mare şi Zagon, la primăria din fiecare localitate, se vor deschide punctele de colectare provizorii, la care cetăţenii pot depune aparatura veche sau uzată. De asemenea, maşinile Asociaţiei Rorec vor străbate în lung şi în lat străzile din Boroşneu Mare şi Zagon, precum şi din satele învecinate: Boroşneu Mic, Ţufalău, Dobolii de Sus, Leţ, dar şi Păpăuţi.

Potrivit normelor europene, cantitatea de DEEE colectate anual, per locuitor, ar trebui să fie de 4 kg, un prag faţă de care încă suntem departe. Cetăţenii pot face o diferenţă importantă prin depunerea acestor deşeuri la punctele de colectare sau la maşinile cu goarnă ale Asociaţiei Rorec, care vor funcţiona până la ora 16.00.

Pentru detalii suplimentare, cetăţenii au la dispoziţie numărul de telefon 0744.500.006, disponibil în intervalul orar 09.00-18.00 şi sâmbăta, 7 iulie, între orele 09.00-17.00.

Toţi deponenţii vor participa la tombola la care au şansa de a câştiga unul dintre premiile oferite de partenerii Philips şi Skil. Cei din Boroşneu Mare pot câştiga 3 maşini de găurit şi 3 mixere, în timp ce participanţii din Zagon au şansa de a intra în posesia uneia dintre cele 2 cafetiere, unuia dintre cele 5 mixere sau al uneia dintre cele 5 maşini de găurit. Tragerea la sorţi şi premierea câştigătorilor la tombola vor avea loc sâmbătă, la ora 17.00, la Primăria Boroşneu Mare şi sâmbătă, la ora 17.30, la Primăria Zagon.

În judeţul Covasna, campania Asociaţiei RoRec „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!” a debutat anul acesta în data de 28 aprilie, cu o acţiune la Târgu Secuiesc. Aceasta a fost urmată de acţiunea din Covasna, din 19 mai.

Detaliile despre programul campaniei de mediu şi regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro. Totodată, ne găsiţi şi pe facebook.com/AsociatiaRoRec pentru mai multe informaţii despre campanii, despre colectarea DEEE şi despre un mediu curat.

Peste 400.000 kilograme de deşeuri de echipamente electrice şi electronice au fost colectate deja în cadrul acţiunilor desfăşurate anul acesta în campania „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare” a Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec. În 2011 au fost strânse peste un milion de kilograme de deşeuri de echipamente electrice şi electronice colectate, în 220 de acţiuni din 39 de judeţe şi în sectoarele 4 şi 6 din Bucureşti la care au participat, în total, peste 66.000 de cetăţeni.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.