ECOLOGIE 13 ianuarie 2020

CL Sfântu Gheorghe a aprobat finanţarea proiectului de reducere a emisiilor de carbon

de Agerpres | 3130 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat, vineri, alocarea din bugetul local a sumei de 42 milioane de lei pentru cofinanţarea proiectului „Reducerea emisiilor de carbon prin investiţii bazate pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional.

Proiectul conţine nouă componente integrate şi complementare ce vizează modernizarea transportului public prin achiziţionarea de autobuze ecologice, construirea unui nou depou în afara oraşului, modernizarea staţiilor de transport public, realizarea unui terminal la periferia oraşului, reabilitarea unor străzi pe care circulă autobuzele şi implementarea unui sistem de management al traficului.

Acestea vor fi completate de altele ce facilitează mersul pe jos şi cu bicicleta, respectiv reabilitarea unor trotuare, construcţia unui pod pietonal şi pentru biciclişti peste râul Olt, realizarea unei piste pentru biciclişti pe digul râul Oltului şi punerea în funcţiune a unui sistem de închiriere de biciclete (bike sharing).

Proiectul a fost depus anul trecut spre finanţare prin Programul Operaţional Regional şi a trecut de toate etapele de verificare, intrând în etapa precontractuală.

Valoarea totală a proiectului este de peste 127 milioane de lei, din care Primăria Sfântu Gheorghe va plăti circa 14,3 milioane, reprezentând cheltuielile neeligibile ale proiectului, precum şi aproape 27,7 milioane de lei, respectiv o cotă de cofinanţare de 24,61% din valoarea eligibilă a proiectului.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.