ECOLOGIE 25 ianuarie 2021

Centru de colectare a fierului vechi, amendat cu 15.000 lei de Garda de Mediu

de Daniela Luca | 2561 vizualizări

Agentul economic din Sfântu Gheorghe a primit sancțiunea maximă prevăzută de lege 

Un agent economic din Sfântu Gheorghe care desfășoară activitatea de colectare a fierului vechi a fost amendat săptămâna trecută cu 15.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată pentru incendierea deșeurilor, conform reprezentanților Gărzii de Mediu Covasna, care s-au autosesizat în acest caz. 

Șeful Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea a precizat că agentul economic, amendat săptămâna trecută, a primit sancțiunea maximă prevăzută de lege. Conform acestuia, la următoarea abatere s-ar putea să fie suspendată chiar și autorizația de funcționare. 

„Eram într-o acțiune de patrulare cu cei de la poliție, ca să vedem dacă se ard deșeuri, pentru că au mai fost probleme în ceea ce privește calitatea aerului. Firma respectivă ardea niște anvelope. Deșeurile trebuiau predate către o firmă autorizată. Poate că voiau să scoată sârma din ele, nu știu. Așa sunt unele firme, din păcate. În acest caz este vorba despre un centru de colectare a fierului vechi. Colegii le-au și spus că data viitoare se va ajunge poate și până la suspendarea autorizației, dar sperăm să nu mai fie cazul”, ne-a spus șeful Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea. 

Așadar, în acest caz comisarii Gărzii de Mediu Covasna s-au autosesizat și au sancționat contravențional cu amendă de 15.000 lei agentul economic din reședința de județ. 

„Dacă cineva vede că se ard deșeuri de acest fel trebuie să sune la 112, la poliția locală, că și ei pot să aplice sancțiuni”, a mai spus Lucian Cândea. 

Amenzi de aproape 1 milion de lei, în 2020 

În cursul anului 2020, cele două echipe de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Covasna au efectuat în total aproape 350 de inspecții. Totodată, au fost aplicate 74 sancțiuni principale în valoare totală de 950.800 lei, aproape dublu față de 2019, când că s-au aplicat amenzi în valoare totală de 530.500 de lei. 

Tot anul trecut a fost suspendată activitatea a opt societăți și au fost înaintate patru propuneri de suspendare a actelor de reglementare, precum și o sesizare de cercetare penală. 

Sursa foto: Facebook/Garda de Mediu Covasna

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.