ECOLOGIE 25 septembrie 2020

Apel de strângere de fonduri pentru plantarea a încă 5.000 de puieți la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 2421 vizualizări

Unde se poate dona pentru viitoarea pădure 

Programul de împădurire „Poarta de Soare”, lansat în urmă cu un an, continuă. Fundația Comunitară Covasna a dat startul strângerii de fonduri pentru alți 5.000 de puieți care vor fi plantați la ieșirea din orașul Sfântu Gheorghe. Peste jumătate dintre pomii sădiți în primăvară, lângă cariera de piatră din zona Őrkő, s-au prins, spun inițiatorii programului. 

„Continuăm programul de împădurire. Planificăm plantarea a încă 5.000 de puieți în zona de pe lângă cariera Örkő, spre Băile Sugas. În acest scop lansăm un apel concetățenilor de strângere de fonduri. Toți cei care doresc să susțină proiectul, pot să plaseze donații în cutiile amplasate la magazinele partenere”, transmit reprezentanții Fundației Comunitare Covasna. 

Cutiile pentru donații sunt amplasate în Cofetăria Mikó din Parcul Central, în magazinul Kandi Boutique din strada Józef Bem, în magazinul electronic Palma SRL din Bd. Gen. Grigore Bălan, în magazinele Bani Market, în librăria Gutenberg din centrul orașului și în Mamut Copy din strada Ciucului. 

Primii 5.000 de puieți de stejar, arțar și vișin sălbatic au fost plantați în luna martie în zona din apropierea fostei cariere de piatră din Őrkő. De atunci, o mare parte dintre puieți s-au prins, spun reprezentanții Fundației Comunitare Covasna.

Fundația Comunitară Covasna a inițiat programul de împădurire „Poarta de Soare” în luna octombrie a anului trecut. Sute de elevi covăsneni s-au implicat în programul educațional care s-a desfășurat în perioada octombrie-decembrie. Deși inițial s-a stabilit că vor participa la împădurire și elevii de la diferite școli din Sfântu Gheorghe, din cauza răspândirii virusului COVID-19, decizia a fost amânată.

Tot în cadrul programului, în toamna acestui an, în apropierea Casei de Cultură Kónya Ádám din centrul municipiului va fi amplasată o operă de artă, semnată de artistul plastic Péter Alpár.  Aceasta va „crește” odată cu copacii plantați în cadrul acestui program. 

Mai multe detalii despre program se găsesc pe site-ul napkapu.info.

Sursă foto:napkapu.info.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.