ECOLOGIE 5 martie 2021

Amenzi de peste 27.000 de lei aplicate luna trecută de Garda de Mediu Covasna

de Daniela Luca | 2420 vizualizări

S-au efectuat de două ori mai multe inspecții decât în luna ianuarie 

Valoarea amenzilor date de Comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Covasna în primele două luni ale anului 2021 se ridică la 90.500 de lei, dintre care 27.500 lei în luna februarie. Totodată, luna trecută, au fost efectuate 26 de inspecții, de două ori mai multe decât în luna ianuarie.  

În perioada 1 ianuarie – 28 februarie a.c., comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Covasna au efectuat 38 de inspecții, dintre care 26 luna trecută și 12 în ianuarie. 

Astfel, în cadrul inspecțiilor neplanificate au fost verificate opt sesizări, a fost efectuată o inspecție cu alte autorități, încă 19 inspecții pentru verificarea modului de respectare a condițiilor impuse în actele de reglementare și șapte inspecții dispuse de Comisariatul General. O altă inspecție a fost planificată tematic, iar două s-au realizat în urma autosesizării.  

Bilanțul mai arată că cele mai multe nereguli găsite de comisarii de mediu sunt cele legate de lipsa actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, nedepunerea declarației la fondul pentru mediu, abandonarea deșeurilor, eliminarea deșeurilor prin ardere sau lipsa evidenței gestiunii deșeurilor.

Din cele 14 sancțiuni aplicate de la începutul anului, cinci au fost avertismente și nouă amenzi (90.500 de lei). Totodată, luna trecută, a fost suspendată activitatea unei societăţi. Șapte sancțiuni în valoare de 27.500 de lei s-au aplicat în luna februarie. 

Aceeași sursă mai arată și că „inspecțiile au avut ca prioritate verificarea sesizărilor, a respectării condițiilor impuse în actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare, dar și a măsurilor impuse cu ocazia verificărilor reclamațiilor”, se mai arată în bilanțul comisarilor de mediu.

În cursul anului 2020, Garda de Mediu Covasna a efectuat în total aproape 350 de inspecții, în urma cărora au fost aplicate 74 sancțiuni în valoare totală de 950.800 lei. Suma a fost aproape dublă față de 2019 când s-au aplicat amenzi în valoare totală de 530.500 de lei. 

Tot anul trecut au fost suspendate activitățile a opt societăți și au fost înaintate patru propuneri de suspendare a actelor de reglementare, precum și o sesizare de cercetare penală.

Sursă foto: Facebook/Garda de Mediu Covasna

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.