ECOLOGIE 26 iulie 2017

Amenzi de aproape 19 milioane de lei, aplicate de către comisarii Gărzii de Mediu, în primul semestru al anului

de Agerpres | 1511 vizualizări

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu (GNM) au efectuat, în primele șase luni din 2017, un număr de aproape 18.700 acțiuni de control la nivel național, în urma cărora au fost aplicate amenzi în valoare de circa 19 milioane de lei, se arată în Raportul de activitate al instituției, consultat de AGERPRES.

În intervalul ianuarie — iunie 2017, Garda de Mediu a dispus aplicarea a 670 de avertismente, 135 de acțiuni privind sistarea activității, 13 de propuneri se suspendare a acordurilor sau autorizațiilor de mediu, respectiv 20 de sesizări penale.

La nivelul primului semestru din acest an, numărul total al amenzilor aplicate a fost de 1.006, în cuantum de 18,871 milioane lei. Din totalul celor aproape 18.695 de controale, 14.349 au vizat domeniul controlului poluării, iar 4.346 domeniul biodiversității, biosecurității și ariilor protejate.

Potrivit sursei citate, la nivelul lunii iunie, comisarii GNM au întreprins 3.217 controale, fiind aplicate 169 de amenzi, în valoare de 3,243

milioane lei. Cele mai multe inspecții (2.400) au fost efectuate în domeniul controlului poluării, în timp ce 817 au vizat domeniul bio-diversității, biosecurității și ariilor protejate.

În același timp, tot în iunie, au fost aplicate 117 de avertismente, 18 dispoziții de sistare a activității, o propunere de suspendare acorduri/autorizații de mediu și patru sesizări penale.

Conform GNM, autoritățile administrației publice locale se ocupă de salubrizarea localităților la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor,

județelor și al sectoarelor municipiului București.

De asemenea, serviciul de salubrizare are în atribuții, printre altele: măturatul, spălatul, stropirea și întreținerea căilor publice, curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea acestora în funcțiune pe timp de polei sau de îngheț, colectarea separată și transportul separat al deșeurilor municipale și cele provenite din activități comerciale și instituții, dezinsecția, dezinfecția și deratizarea.

Teme articol: amenzi grada de mediu
Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.