ECOLOGIE 24 martie 2021

Amendă de 6.000 de lei pentru un covăsnean care a dezmembrat o mașină și a dat foc unor piese

de Daniela Luca | 2045 vizualizări

Garda de Mediu Covasna a sancționat cu o amendă de 6.000 de lei o persoană din Ghidfalău care a dezmembrat în curte un autoturism și a incendiat o parte din piesele de care nu mai avea nevoie. Pe lângă amendă, s-a impus ca măsură salubrizarea zonei. 

„În urma unei sesizări telefonice cu privire la arderea deșeurilor provenite din dezmembrarea unui autoturism, comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Covasna s-au autosesizat. La fața locului s-a constatat că o persoană fizică a dezmembrat un autoturism și a eliminat prin ardere diferite deșeuri provenite din dezmembrarea autoturismului”, transmit reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna pe pagina de Facebook.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă de 6.000 lei. Totodată, s-a impus ca măsură salubrizarea zonei. 

„Persoana respectivă care ne-a sesizat trebuia să ne trimită o sesizare scrisă. N-a vrut și atunci noi ne-am autosesizat din oficiu. Ne-au sunat niște vecini de acolo și ne-au spus că se dă foc la ceva, iar luni am trimis echipa în control ca să nu dispară deșeurile. Împreună cu domnul viceprimar au identificat spațiul și persoana respectivă. Are timp o săptămână să ia deșeurile de acolo. Nu aveau voie să dezmembreze mașina în curte. În caz că vrei să dezmembrezi, trebuie să fii centru de colectare și să ai autorizație de mediu pentru această activitate. E vorba de niște persoane de etnie romă și nu aveau documente pe mașina respectivă”, ne-a declarat șeful Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea. 

Luna trecută, o întreprindere individuală din județ care desfășura activitatea de dezmembrare/tratare a vehiculelor scoase din uz fără să dețină actele de reglementare din punct de vedere al mediului a fost amendată cu 10.000 de lei. Comisarii Gărzii de Mediu Covasna au dispus sistarea activității până la obținerea actelor necesare. 

Valoarea amenzilor date de Comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Covasna în primele două luni ale anului 2021 se ridică la 90.500 de lei, dintre care 27.500 lei în luna februarie. Totodată, luna trecută, au fost efectuate 26 de inspecții, de două ori mai multe decât în luna ianuarie.  

Sursa foto: Facebook/Garda de Mediu Covasna

 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 24 martie 2021
daca se incaseaza vreodata....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.