ECOLOGIE 3 februarie 2021

Afacere cu dezmembrări auto, închisă temporar de Garda de Mediu Covasna

de Daniela Luca | 5485 vizualizări

Comisarii au aplicat o amendă de 10.000 de lei 

O întreprindere individuală din județ care desfășura activitatea de dezmembrare/tratare a vehiculelor scoase din uz fără să dețină actele de reglementare din punct de vedere al mediului a fost amendată cu 10.000 de lei. Comisarii Gărzii de Mediu Covasna au dispus sistarea activității până la obținerea actelor necesare. 

„În urma unei sesizări la o întreprindere individuală care desfășoară activitatea de dezmembrare/tratare a vehiculelor scoase din uz, comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Covasna au constatat că acesta desfășoară activitatea fără a deține acte de reglementare pe linia de protecție a mediului. S-au impus măsuri cu termene pentru conformare și s-a interzis desfășurarea activității până la obținerea actelor de reglementare”, se arată pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Covasna. 

Pentru această abatere, societatea a fost sancționată cu o amendă de 10.000 de lei.  

Șeful Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea a precizat că agentul economic amendat își desfășura activitatea într-un sat din comuna Catalina. 

„Conform legii, nu are voie să lucreze până nu își obține autorizația de mediu. Ei au  activitatea suspendată. Mai erau și niște deșeuri care nu erau puse separat într-un spațiu special amenajat și li s-a spus să le ia de acolo, pentru că erau abandonate lângă clădire”, ne-a spus marți Lucian Cândea.

Acesta a precizat că bilanțul primei luni din 2021 în ceea ce privește abaterile depistate de comisarii Gărzii de Mediu Covasna va fi făcut public zilele următoare. 

În cursul anului 2020, cele două echipe de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Covasna au efectuat în total aproape 350 de inspecții. Totodată, au fost aplicate 74 sancțiuni principale în valoare totală de 950.800 lei, aproape dublu față de 2019, când că s-au aplicat amenzi în valoare totală de 530.500 de lei. 

Tot anul trecut a fost suspendată activitatea a opt societăți și au fost înaintate patru propuneri de suspendare a actelor de reglementare, precum și o sesizare de cercetare penală.

Sursa foto: Facebook/Garda de Mediu Covasna

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.