ECOLOGIE 6 noiembrie 2023

1,4 milioane de lei, valoarea amenzilor aplicate de Garda de Mediu Covasna în acest an

de Daniela Luca | 1320 vizualizări

Bilanțul pe luna octombrie 2023 al Gărzii de Mediu Covasna arată că s-au efectuat 42 de inspecții și s-au dat amenzi în valoare de 80.500 de lei, potrivit unui comunicat de presă transmis redacției Observatorul de Covasna. Aceeași sursă arată că valoarea totală a sancțiunilor aplicate în cele zece luni ale anului se ridică la 1,4 milioane de lei.

În perioada ianuarie – octombrie 2023 s-au efectuat 462 de controale planificate și neplanificate.

În timpul inspecțiilor efectuate în lunile ianuarie - septembrie, au fost constatate următoarele nereguli: lipsa solicitării/obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului, neasigurarea colectării separate a deşeurilor, aruncarea deșeurilor pe spații neautorizate, nerespectarea actelor de reglementare obţinute, nedepunerea declaraţiei la fondul pentru mediu, lipsa evidenţei gestiunii deşeurilor și eliminarea prin ardere a deşeurilor, deversarea apelor uzate în ape de suprafață, nerealizarea măsurilor impuse, depozitarea materialului lemnos în albia pârâului sau transportul materialului lemnos peste cursul de apă, se mai arată în bilanț.

În total, anul acesta au fost aplicate 109 de sancțiuni principale, respectiv: 32 de avertismente și 77 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 1.448.000 de lei, din care 340.000 de lei este cuantumul sancțiunilor aplicate în luna august, în județul Constanța, cu ocazia acțiunii specifice la care au participat și comisarii Gărzii de Mediu Covasna.

În cursul lunii trecute, așadar, s-au efectuat 42 de inspecții și au fost aplicate 9 sancţiuni principale în valoare totală de 80.500 de lei.

Tot în octombrie, într-un control dispus de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu și a Ordinului emis de Instituția Prefectului Covasna, comisarii Gărzii de Mediu Covasna au demarat o acțiune de inspecție și control la operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL). Au fost verificați 38 agenți economici care își desfășoară activitatea pe raza județului Covasna, transmit reprezentanții instituției.

„Pentru neconformitățile constatate s-au aplicat un număr de 9 sancțiuni contravenționale principale, din care 2 avertismente și 7 amenzi în valoare de 235.000 lei. Totodată, a fost suspendată activitatea la cinci societăți”, se arată într-o postare a Gărzii de Mediu Covasna.

Pe parcursul anului trecut, Garda de Mediu Covasna a dat amenzi în valoare totală de peste 842.000 de lei, în urma a 386 de inspecții realizate.

Daniela Luca

Sursă foto: Garda de Mediu Covasna/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.