AUTO 10 septembrie 2020

Șoferii vor putea să arate, de joi, asigurarea RCA și în format electronic, cu telefonul, când sunt controlați în trafic

de Covasna Media | 2128 vizualizări

Dovada încheierii unei polițe RCA poate fi făcută, începând de joi, și cu telefonul. Până acum, dovada deținerii unei polițe obligatorii se putea face numai prin prezentarea documentului în format tipărit.

Începând de joi, dovada asigurării RCA poate fi făcută inclusiv cu contractul de asigurare, nu doar cu polița de asigurare, arată avocatnet.ro, citat de ziare.com Ambele acte vor putea fi prezentate în format tipărit sau în format electronic.

Sursa citată mai arată că din noua normă reiese că, în lipsa acestor acte, existența asigurării RCA va putea fi verificată de autorități direct în baza lor de date. Însă acest lucru va fi valabil numai în cazul asigurărilor obligatorii emise în România.

Potrivit avocatnet.ro, regula prezentării în format tipărit sau electronic vă fi aplicabilă și în cazul asigurărilor RCA emise în alte state, care au valabilitate pe teritoriul României.

Norma ASF 36/2020, care a apărut în Monitorul Oficial, va intra de joi în vigoare.

(Sursa: ziare.com)

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.