AUTO 1 octombrie 2013

Primele ninsori au provocat probleme pe drumurile din județ

de Covasna Media | 1078 vizualizări

UPDATE ora 10.30: Drumul Ojdula-Tulnici este în continuare închis

Drumarii lucrează de aproape 24 de ore la deblocarea Drumului Național 2D, de la Ojdula la Tulnici (Vrancea). „Drumul este în continuare blocat, lucrările de deblocare sunt îngreunate de faptul că au căzut arbori pe carosabil. Se preconizează că drumul va fi deschis circulației în cursul zilei de miercuri” – ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Covasna, Nicoleta Marin.

Pe toate celelalte drumuri din județ se circulă în condiții normale. Polițiștii atrag atenția șoferilor să își echipeze autoturismele pentru iarnă.

_______________________________________________________________________________________

În cursul zilei de marți a nins în județul Covasna, iar drumarii au fost nevoiți să iasă pe mai multe tronsoane de drum pentru a împrăștia material antiderapant. Circulația a fost închisă sau restricționată la Sânzieni, Brețcu, Ojdula și Întorsura Buzăului.

Cea mai grea situație se înregistrează la Ojdula, unde în primă fază circulația a fost restricționată, apoi închisă pe tronsonul Ojdula – Tulnici (județul Vrancea). Marți seara drumarii încă mai lucrau la degajarea drumului unde vântul a viscolit zăpada, aceasta având 20-25 de cm în unele porțiuni.

De asemenea, Drumul Naţional 10, în zona Întorsurii Buzăului, a fost blocat tot din cauza condiţiilor meteorologice. În zonă traficul rutier a fost întrerupt din cauza faptului că un autotren a derapat pe şoseaua acoperită cu zăpadă, blocând circulaţia. La faţa locului au fost îndrumate echipaje ale Poliţiei Rutiere precum şi utilaje de deszăpezire pentru a descongestiona traficul.

Au fost probleme din cauza ninsorii și în zona Brețcu – Oituz, unde vântul a viscolit zăpada. Drumarii au intervenit și aici și au împrăștiat material antiderapant. „Singurul drum închis este cel de la Ojdula, la Brețcu și Întorsura Buzăului se circulă normal, în condiții de iarnă” – ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Covasna, Nicoleta Marin, marți la ora 18.

„Le recomandăm șoferilor să se informeze înainte de a pleca la drum și să își echipeze mașinile pentru iarnă. Polițiștii au fost în permanență în zonele cu probleme și deocamdată nu au amendat pe nimeni pentru lipsa anvelopelor de iarnă” – a declarat șeful IPJ Covasna, Ion Popa.

Pentru miercuri se anunță de asemenea vreme rea, după care precipitațiile vor înceta.

Ploile abundente au surpat luni DJ 114 de pe raza localităţii Sânzieni, pe o porţiune de aproximativ 250 de metri, iar circulaţia în zonă a fost deviată pe un drum din apropiere, semnalizat corespunzător prin indicatoare rutiere. Și pe acest tronson se circulă normal.

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.