AUTO 7 ianuarie 2014

Guvernul s-a răzgândit: Rovinieta nu se mai scumpeşte

de Covasna Media | 630 vizualizări

Rovinieta plătită de şoferi nu va mai creşte în acest an, aşa cum intenţiona anterior Guvernul, iar proiectul de majorare cu până la 60% a tarifelor de utilizare a reţelei de drumuri nu mai este de actualitate, a declarat pentru Economi­ca.net ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură, Dan Şova.

„Nu mai intenţionăm să creştem rovinieta. Este un proiect mai vechi, nu se va mai întâmpla asta” a spus Şova, întrebat când va fi operată creşterea rovinietei, despre care se ştia că va fi crescută în acest an.

Potrivit unui proiect de act normativ aflat încă în dezbatere publică pe site-ul Departamentului pentru Investiţii Străine, rovinieta ar fi urmat să fie majorată cu până la 60%, pentru unele categorii de vehicule. Astfel, şoferii de autoturisme urmau să scoată din buzunar pentru roviniete valabile 7 zile, 30 zile şi 12 luni suma de 5, 10 respectiv 32 euro, inclusiv TVA. Comparativ, pentru aceleaşi perioade de valabilitate, sumele achitate se ridică în prezent la 3, 7 şi 28 euro.

În plus, noul proiect de act normativ mai propunea eliminarea perioadei de valabilitate de 90 de zile şi adăugarea unui nou interval, de 10 zile, pentru autoturisme şi pentru vehiculele de transport marfă cu masă totală mai mică sau egală cu 3,5 tone.

Proiectul a fost pus în dezbatere publică în luna iulie a anului trecut.

Trei luni fără altă taxă

Cel puţin până la finalul lunii martie, şoferii nu vor plăti nici acciza suplimentară, de 7 eurocenţi pentru fiecare litru de carburant, pe care Guvernul intenţiona să o impună în scopul finanţării construcţiei de autostrăzi. Potrivit unei înţelegeri între preşedintele Băsescu şi premierul Ponta, convenită la finalul anului trecut, introducerea acestei noi taxe a fost amânată cu trei luni.

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.