AUTO 18 septembrie 2013

Codul Rutier 2013: Pedepsele dure anunţate iniţial ar putea fi "îmblânzite"

de Covasna Media | 858 vizualizări

Comisia de specialitate care se reuneşte la nivelul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pentru a discuta propunerile venite din partea cetăţenilor şi a instituţiilor, cu privire la proiectul de modificare drastică a Codului Rutier, ia în discuţie posibilitatea de a nuanţa pedepsele dure anunţate iniţial pentru abaterile grave ale şoferilor.

"Sunt luate în discuţie solicitări privind gradualitatea în aplicarea sancţiunilor, în funcţie de gravitatea lor, şi în funcţie de perseverenţa în a greşi, în cazul recidiviştilor. Se mai cere un echilibru între cuantumurile amenzilor. În acest moment, este un document în lucru, nu se poate spune că s-a decis aşa ceva. Comisia s-a întrunit şi discută pe măsură ce vin opiniile cetăţenilor şi ale instituţiilor, astfel ca documentul final să fie unul echilibrat şi eficient", a declarat comisarul şef Costin Tătuc, directorul adjunct al Poliţiei Rutiere.

Ministrul de Interne Radu Stroe a declarat că ia în calcul reducerea amenzilor propuse iniţial, însă spune că pedepsele pentru abaterile grave vor rămâne dure. "Amenzile sunt într-adevăr prea mari, iar anumite fapte ce nu pot fi probate în faţa instanţei e greu să le sancţionezi direct prin lege. Prin urmare, ne vom revizui punctul de vedere, dar fapte precum conducerea sub influenţa alcoolului, depăşirea vitezei, trecerea peste calea ferată, conducerea fără permis, toate aceste fapte vor rămâne foarte grav sancţionabile inclusiv cu amenzi. Proiectul va suferi modificări", a declarat Radu Stroe.

Documentul de modificare a Codului Rutier a fost pus în dezbatere publică pe 11 septembrie, pentru o perioadă de 10 zile, urmând ca apoi să primească avizele ministerelor.

Citeşte şi Modificări în Legislaţia Rutieră. Permisul suspendat chiar și 3 ani. Amenzile pot ajunge la 16.000 lei

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.