AUTO 12 mai 2021

236 de dosare aprobate în prima lună a programului „Dăm valoare rablei tale”

de Covasna Media | 1326 vizualizări

Cererile pot fi depuse în continuare la sediul Primăriei Sfântu Gheorghe

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a lansat în luna aprilie programul local „Dăm valoare rablei tale”, cu scopul de a elimina din trafic autoturismele mai vechi de 10 ani, poluatoare ale mediului, care ocupă de cele mai multe ori domeniul public și așa supraaglomerat.

În prima lună de la lansare au fost primite şi verificate 263 de dosare, dintre care 236 au fost aprobate, restul de 27 fiind respinse.

Principalele motive de respingere au fost nerespectarea criteriilor de eligibilitate (minim 10 ani înmatriculat în Sfântu Gheorghe, minim 3 ani în posesia titularului), datorii la bugetul local (impozite, taxe, amenzi neachitate) sau lipsa documentelor care să ateste proprietatea asupra autovehiculului.

Suma alocată în bugetul din acest an este de 1 milion de lei, care ajunge pentru 333 de solicitanţi, însă dacă va fi necesar, administrația locală va suplimenta această sumă.

Primăria acordă solicitanților 3.000 de lei pentru fiecare autoturism predat la un Centru autorizat de casare/colectare autovehicule, care a fost înmatriculat de cel puțin 10 ani în Municipiul Sfântu Gheorghe și s-a aflat în proprietatea acestora de cel puțin 3 ani. Solicitanții pot fi persoane fizice sau juridice care au domiciliul/sediul în Sfântu Gheorghe.

Detalii despre modalitatea de înscriere în program şi lista dosarelor aprobate până acum pot fi găsite AICI.

(Sursa: comunicat Primăria Sfântu Gheorghe)

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.