Advertorial 25 iulie 2022

Ce sunt conectorii și terminalele pentru cablu și unde pot fi utilizați?

de Covasna Media | 583 vizualizări

Pentru a pune mai multe prize în aceeași legătură sau pentru a controla mai multe lumini cu un singur întrerupător, pot fi mai multe motive pentru care ai nevoie de realizarea unor conexiuni între cabluri. Important este ca legătura să fie perfect realizată, perfect izolată, să ofere o bună rezistență mecanică și să fie evitată supraîncălzirea. În acest sens, în ecuație intervin conectorii și terminalele pentru cabluri, iar din informațiile de mai jos vei afla ce sunt acestea și unde pot fi utilizate.

Ce sunt conectorii și terminalele pentru cablu?

Conectorii și terminalele pentru cablu sunt elemente utilizate mai ales în mediul industrial pentru optimizarea conexiunii dintre fir și echipamentul electric. Acestea sunt utilizate pentru instalarea unor echipamente electrice specifice, iar formele diferite ale acestora permit adaptarea perfectă la legăturile electrice care se doresc a fi create, fiind dificilă deconectarea acestora. 

Un astfel de conector poate fi utilizat în realizarea instalațiilor electrice, mai ales pentru cablarea consolelor de comandă. Conectorii și terminalele pentru cablu permit o conexiune mai bună între blocul de borne și fir. 

Caracteristicile conectorilor și terminalelor pentru cablu

Aceste elemente sunt realizate, de regulă, din cupru cositorit, iar majoritatea dintre acestea sunt prevăzute cu un izolator din plastic. Fiecare dintre aceste terminale are un cod de culoare pentru a putea fi diferențiată secțiunea de sârmă care trebuie utilizată, în oferta https://www.tme.eu/ro/katalog/conectori-si-terminale-pentru-cablu_100467/ având posibilitatea de a identifica orice conector sau terminal de care ai nevoie. 

Astfel, terminalul roșu poate fi sertizat cu fir care are secțiunea între 0,5 mm² și 1 mm², terminalul albastru poate fi sertizat cu fir care are secțiunea cuprinsă între 1 mm² și 2,5 mm², iar terminalul galben poate fi sertizat cu fir care are secțiunea de 2,5 mm² până la 6 mm². 

Unde pot fi folosite aceste elemente?

Conectorii și terminalele pentru cablu pot fi utilizate pentru conectarea anumitor părți ale unei mașini, pentru instalarea unor echipamente electrice specifice, pentru crearea de conexiuni electrice și cabluri speciale de diverse tipuri, utilizate în diverse scopuri.  

Terminale izolate sau terminale neizolate, capete și manșoane de compresie, precum și terminale cu lipire PCB, dar și multe alte componente electrice de calitate înaltă pot fi găsite în oferta magazinului tme.eu, locul în care poți găsi peste 500.000 de produse disponibile din care poți alege orice ai nevoie pentru proiectele pe care le vei realiza. 

Distribuie articolul:  
|

Advertorial

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.