ACTUALITATE 20 septembrie 2019

Zonele dintre blocuri, de la dezastru la normalitate

de Daniela Luca | 1338 vizualizări

Care sunt zonele în care au lucrat societățile Primăriei Sfântu Gheorghe pe parcursul anului 

Serviciul de Gospodărie a Domeniului Public și S.C. SEPSI ÚT-ÉPÍTŐ S.R.L, societățile Primăriei Sfântu Gheorghe au acționat pe parcursul anului în mai multe zone din oraș. În cadrul unei vizite de lucru, autoritățile au prezentat lucrările efectuate și au vorbit despre stadiul celor aflate în lucru. 

Este cunoscut faptul că foarte multe zone dintre blocurile din Sfântu Gheorghe sunt în stare avansată de degradare, iar uneori este o adevărată provocare să mergi drept printre „craterele” formate de-a lungul timpului. Vestea bună este că tot mai mulți cetățeni din reședința de județ deja pot vedea asfalt nou când ies din scara blocului. 

„Am vrut să vă arătăm că sunt aceste tipuri de lucrări pentru care e destul de greu să găsim parteneri din societăți private și iată s-a început și vom continua ca acele zone care sunt între blocuri, aproape de oameni, să le facem pas cu pas cu societatea primăriei. Am spus și atunci cu domnul viceprimar când am decis să înființăm această societate că vrem să facem acele intrări în bloc, parcări, lucrări din acestea mai mici unde nu găsim la licitații parteneri ca să le facă, dar care sunt foarte importante în viața de zi cu zi a cetățenilor”, a declarat joi, 19 septembrie, în cadrul vizitei de lucru, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád. 

Unii locuitorii de pe Oltului, Grigore Bălan, Nicolae Iorga și Aleea Căminului, printre norocoși 

Așadar, în cursul anului 2019, societatea SEPSI ÚT a reparat trotuarele din strada Oltului, a reabilitat trotuarele și locurile de parcare din zona blocului nr. 10 de pe strada Nicolae Iorga, dar și din zona blocului nr. 9 de pe bulevardul Grigore Bălan. 

În prezent, societatea lucrează la reabilitarea trotuarelor, dar și locuri de parcare din zona blocurilor nr. 62, 63, 64 și 65, situate pe bulevardul Grigore Bălan. 

În același timp, Serviciul de Gospodărie a Domeniului Public a reparat în cursul anului  drumul din zona Aleea Căminului și a reabilitat trotuarele și parcările din aceeași zonă. 

De asemenea, s-a lucrat la trotuarele și parcările din strada Benedek Elek și la trotuarele din Aleea Sănătății. 

Și aleile, parcările din zona blocurilor 1, 2, 3 și 4 din strada Oltului au de anul acesta alt aspect datorită lucrărilor efectuate de Serviciul de Gospodărie a Domeniului Public. 

Este de subliniat și extinderea și reabilitarea parcării din în fața Hotelului Bodoc. Vechea fântână arteziană a fost demolată la sfârșitul primăverii, iar după ce locul a fost asfaltat, au apărut încă câteva locuri de parcare în zona centrală a orașului. 

În zona blocurilor de pe bulevardul Grigore Bălan, unde societatea SEPSI ÚT încă lucrează, autoritățile au salutat muncitorii și au discutat și cu dirigintele de șantier, Dumitru Robert Marius. 

Conform sfantugheorgheinfo.ro, firma SEPSI ÚT-ÉPÍTŐ S.R.L. a fost înființată de către Primăria Sfântu Gheorghe cu scopul de a accelera și a îmbunătăţi realizarea lucrărilor de reparare ale drumurilor publice, iar compania efectuează lucrări de plombare, lucrări de vopsire a marcajelor rutiere, precum și lucrările de asfaltare simple.

Iarna se vor efectua plombări cu ajutorul noii mașini de reciclat asfalt 

În prezent, un număr de 25 de angajați lucrează în cadrul societății SEPSI ÚT, însă autoritățile au în plan să mai facă angajări, dar și să achiziționeze utilaje noi și performante. 

„Am reușit în cursul verii să umplem toată structura. Până în iulie, iunie, să zicem lucrez cu șase, opt oameni. Eu cred că de anul viitor va trebui să mărim capacitatea firmei, inclusiv cu muncitori, dar și cu utilaje. Deja din iarnă ei o să fie apți să facă plombările, pentru că deja s-a cumpărat o mașină de reciclat asfalt, iar de anul viitor iarăși se continuă între blocuri”, a declarat în cadrul aceleiași întâlniri, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

Așadar, nu se știe deocamdată care sunt străzile unde se va lucra anul viitor și nici care vor fi locuitorii care vor vedea asfalt nou în fața blocului în 2019. Într-o notă mai pozitivă, se pare că măcar pe drum spre casă aceștia nu vor da de gropi în asfalt, dacă autoritățile se vor ține de cuvânt. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.