ACTUALITATE 13 mai 2020

Zone de protecție lângă trecerile de pietoni, la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 2499 vizualizări

„Din păcate vor dispărea câteva locuri de parcare, dar poate vom salva câteva vieți”

Pe câteva străzi din Sfântu Gheorghe, lângă trecerile de pietoni, a început montarea „insulelor” de protecție. Această inițiativă a Primăriei are ca scop siguranța cetățenilor. Chiar dacă foarte mulți locuitori văd cu ochi buni aceste schimbări, alții spun că este inacceptabil să se „taie” din locurile de parcare și așa insuficiente.

Primarul Antal Árpád declarat miercuri, 13 mai, într-o conferință de presă online, că măsura are rolul de a mări vizibilitatea atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni. Aceste „insule” vor avea ulterior și un scop decorativ, spune edilul.

„V-am anunțat încă anul trecut că aveam intenția ca începând cu acest an să începem un proces prin care să amplasăm niște insulițe înainte de trecerea pentru pietoni, asta pentru a evita accidentele și anume dorim ca cei care vin cu mașina să aibă o vizibilitate mai bună către cetățenii care doresc să traverseze strada și evident și cetățenii să vadă mașinile. Este un proces care va dura mai mulți ani. Vorbim de foarte multe locuri în oraș unde vrem să construim aceste insule. În primă fază sunt insule marcate cu material plastic, dar scopul nostru pe termen lung este ca aceste insule să fie insule verzi. (...) Ideea e ca mașinile să nu poată să parcheze chiar înainte de trecerea pentru pietoni ca să nu obtureze vizibilitatea. (...) Din păcate vor dispărea câteva locuri de parcare, dar poate vom salva câteva vieți”, a spus Antal Árpád.

Inițiativa a fost apreciată de mai mulți șoferi și pietoni.

„E o ideea foarte, foarte bună. Nu cred că taie din locurile de parcare, pentru că oricum în mod normal nu ai voie să lași acolo mașina. De atâta loc oricum e nevoie ca să poți să vezi pietonii. Unii chiar parcau pe trecere. Cred că ar trebui să pună și pe colțurile de stradă astfel de zone de protecție”, ne-a spus un șofer din Sfântu Gheorghe.

Totuși unele voci susțin că măsura ar fi trebuit să vină doar după ce municipalitatea ar fi pus la dispoziția șoferilor mai multe locuri de parcare. 

Montarea stâlpilor de protecţie a început deja în mai multe zone din oraș. Conform unui comunicat de presă al Primăriei, în primă fază aceştia vor fi amplasaţi pe străzile Gen. Grigore Bălan, Nicolae Iorga, 1 Decembrie 1918, Gróf Mikó Imre / Libertăţii, zona de jos a străzii Váradi József (între străzile Gábor Áron şi Kossuth Lajos), Bánki Donát / Kriza János.

Sursă foto: Primăria Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.