ACTUALITATE 26 iulie 2019

Zona Covasnei va găzdui manifestarea tradițională „Recutarea Husarilor”

de Covasna Media | 810 vizualizări

Ajunsă la cea de-a IX-a ediție, „Recrutarea Husarilor” în județul Covasna va debuta sâmbătă, la Reci, și se va încheia duminică, la Covasna, odată cu deschiderea oficială a Festivalului „Forgács“ din scaunul Orbai. În anul acesta se va organiza din nou Recutarea Husarilor, care este considerat unul dintre cele mai spectaculoase evenimente ale păstrătorilor de tradiții militare și ecvestre din Ținutul Secuiesc.

Anul acesta voinicii husari vor prezenta cum s-a desfăşurat odinioară acţiunea de recrutare a husarilor. Acțiunea de recrutare a husarilor începe pe data de 27 iulie, ora 9, la Reci, apoi, la ora 10, grupul va străbate satul Bita, la ora 10,30, localitatea Boroșneu Mare și la ora 11,30 localitatea Țufalău. La ora 13, grupul păstrător de tradiții ale husarilor va continua acțiunea de recrutare la Brateș, la ora 17 va străbate satul Pachia, apoi, începând cu ora 18, participanții acțiunii de recrutare vor defila și prin centrul orașului Covasna. Ziua se va încheia cu balul husarilor, organizat în Căminul cultural din Chiuruș, eveniment în cadrul căruia va avea loc ceremonia de inițiere a recruților.

Duminică, 28 iulie, ora 12, în centrul orașului Covasna va avea loc parada husarilor, după care va debuta Festivalul „Forgács“ din scaunul Orbai, cu o acțiune de recrutare a husarilor. La cea de-a IX-a ediție a manifestării tradiționale „Recutarea Husarilor” vor participa aproape o sută de husari călări și pedeștri din Ținutul Secuiesc și Ungaria.

Manifestarea „Recrutarea Husarilor” în județul Covasna este organizată în comun de Consiliul Județean Covasna, Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna, Asociația Székely Virtus, precum și autoritățile publice locale din Covasna, Reci, Boroșneu Mare și Brateș.

(Biroul de presă al Consiliului Județean Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.