ACTUALITATE 24 martie 2011

Ziua porţilor deschise la IPJ Covasna

de Covasna Media | 117 vizualizări
Acţiunea „Ziua Porţilor Deschise” ocupă un loc important în cadrul manifestărilor organizate pentru sărbătorirea Zilei Poliţiei Române în judeţul Covasna. Devenită deja tradiţională, această activitate are ca scop apropierea de comunitate, dar şi validarea locului şi rolului instituţiei poliţei şi a poliţistului în arhitectura societăţii actuale, ca instituţii fundamentale, profesioniste, aflate în slujba legii şi a

Acţiunea „Ziua Porţilor Deschise” ocupă un loc important în cadrul manifestărilor organizate pentru sărbătorirea Zilei Poliţiei Române în judeţul Covasna.

Devenită deja tradiţională, această activitate are ca scop apropierea de comunitate, dar şi  validarea locului şi rolului instituţiei poliţei şi a poliţistului în arhitectura societăţii actuale, ca instituţii fundamentale, profesioniste, aflate în slujba legii şi a cetăţeanului.

Adresată tuturor celor interesaţi, indiferent de vârstă, această manifestare îi atrage totuşi cu precădere cu cei mici, preşcolari şi elevi din clasele primare. Ieri, aproximativ 300 de copii au „invadat” cu ochi mari şi curioşi curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna. După o scurtă introducere, copiii, însoţiţi de dascălii lor, au vizitat standurile pregătite special pentru ei. Curtea poliţiei s-a umplut de veselie, întrebări şi de... sirene pentru câteva ore. De data aceasta, cei care au răspuns la întrebări au fost poliţiştii.

Echipamentele de comunicaţii, armamentul, dotarea Serviciului Criminalistic, autospecialele Poliţiei, dotarea şi prezentarea echipamentelor şi a autospecialelor luptătorilor de la Serviciul Intervenţie Rapidă, precum şi câinii de serviciu i-au atras pe copii. Mulţi au pătruns pentru prima dată în tainele amprentării, cu sprijinul poliţiştilor criminalişti.

Poliţiştii s-au pregătit pentru întâlnirea cu cei mici, le-au oferit baloane şi o demonstraţie cu câinii de serviciu. Chiar şi stocul consistent de materiale preventive atipice (pliante, broşuri, afişe) a fost epuizat în câteva secunde.

Cu curiozitatea specifică vârstei, copiii au adresat avalanşe de întrebări poliţiştilor prezenţi, care au încercat să le răspundă tuturor.

După câteva ore de veselie şi întrebări, cei mici au plecat încântaţi de experienţă şi nerăbdători să revină.

Porți deschise și la Târgu-Secuiesc

De câţiva ani, pe harta sărbătoririi Zilei Poliţiei Române în judeţul Covasna se înscrie şi Poliţia Municipiului Tg. Secuiesc cu diferite activităţi menite să-i apropie pe poliţişti de comunitate.

Astfel, marți, şi poliţiştii din oraşul breslelor au deschis larg porţile instituţiei şi s-au pregătit să-i primească pe toţi locuitorii municipiului interesaţi să vadă condiţiile şi mijloacele de lucru ale poliţiei.

În jur de 140 persoane, majoritatea copii, însoţiţi de părinţi şi de cadre didactice au vizitat standurile pregătite de poliţişti, tehnica şi mijloacele din dotarea poliţiei.

Poliţiştii le-au înmânat participanţilor 200 pliante cu diferite mesaje educativ-preventive (pentru prevenirea furturilor din locuinţă, a furturilor din auto, a violenţei intrafamiliale, a traficului de fiinţe umane şi a accidentelor de circulaţie).

Momentul cel mai apreciat de copii a fost şi de această dată demonstraţia cu câinii de serviciu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Libertate de opinie, 25 martie 2011
Faine aceste acţiuni, mai ales pentru mers cu copiii.
JOZSEF, 24 martie 2011
A fost o tiganie crasa.
Cititor, 24 martie 2011
"Ziua porţilor deschise la IPJ Covasna". Si aceste "porti deschise" sunt finalizate cu .. exercitii de tragere (poligon, restaurant)?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.