ACTUALITATE 18 martie 2022

Ziua porților deschise la fosta Fabrică de Țigarete din Sfântu Gheorghe

de Diana Pantelimon | 1443 vizualizări

Pe 9 aprilie a.c., locuitorii orașului Sfântu Gheorghe, dar nu numai, vor putea vizita fosta Fabrică de Țigarete, în cadrul unui eveniment de tipul Ziua porților deschise, au anunțat autoritățile joi, într-o conferință de presă.

În această locație, în cadrul acțiunii, „cei interesați vor putea parcurge tururi ghidate, în grupuri mai mici, atât în interior, cât și în exterior”, a declarat viceprimarul Vargha Fruzsina, în cadrul conferinței de presă.

Informații suplimentare vor fi făcute publice în perioada următoare, a mai precizat viceprimarul, care a dezvăluit și că în aceeași locație va fi organizată și Curtea Tinerilor, în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a achiziționat anul trecut complexul de clădiri ale fostei fabrici de țigarete, unde se produceau mărci ca Snagov, Carpați și Mărășești, cu scopul de a-l renova și de a-l transforma într-un centru de circuit cultural și turistic, precum și pentru a crea, astfel, noi locuri de muncă.

Totodată, autorităţile locale au lansat un sondaj de evaluare online al dorinţelor locuitorilor în ceea ce privește spațiul fostei fabrici, numit TabakForum şi accesibil pe sepsitabak.ro

Pe acest site se pot vizita încăperile fostei fabrici de tutun, se pot vota ideile preferate sau se pot trimite ideile proprii. Cei care au idei mai complexe le pot trimite prin email la info@sepsitabak.ro. 

În același complex al fostei fabrici va fi înființat și un muzeu al Comunismului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.