ACTUALITATE 23 iulie 2018

Ziua Națională a Belgiei, sărbătorită la CASArbor Sfântu Gheorghe, în prezența Excelenței Sale Thomas Baekeland – ambasadorul Belgiei în România

de Covasna Media | 2208 vizualizări

Anul acesta, ambasada Belgiei în România și Camera de Comerț Româno-Belgiană au ales să sărbătorească ziua națională într-un cadru informal, în sufletul comunității de afaceri, selectând drept locație sediul unei companii belgiene ce activează în România, CASArbor din Sfântu Gheorghe.

Gazdele evenimentului au fost Philippe Hosten, acționarul majoritar al companiei și Dana Neagu, directorul general CASArbor, alături de familie și angajați, iar participanții au fost reprezentanți ai mediului de afaceri din zonă, clienți și parteneri ai companiei, reprezentanți ai autorităților locale, precum și, evident, reprezentanți ai comunității belgiene din România, în frunte cu Excelența Sa Thomas Baekeland, ambasadorul  Belgiei în România și Alain Schodts, președintele BEROBA – Camera de Comerț Româno-Belgiană.

„Compania noastră și-a găsit «casa » la Sfântu Gheorghe, reușind în scurt timp să reunească o serie de oameni capabili și muncitori și să pună pe picioare o afacere aflată în plină dezvoltare, construită pe trei mari principii: calitate, pasiune și grijă pentru natură”, a declarat în fața participanților, Dana Neagu, amfitrioana evenimentului, care s-a bucurat de o atmosferă destinsă și o participare numeroasă.

Invitații au putut vizita cele peste 5 hectare ale platformei industriale CASArbor, pentru a cunoaște atât investițiile realizate, cât și produsele companiei specializate în domeniul caselor prefabricate, realizate aproape în totalitate în fabrica de la Sfântu Gheorghe.

Evenimentul a fost un bun prilej de cunoaștere a „deliciilor” specifice gastronomiei belgiene, de la celebrii „frites” (cartofii prăjiți), Stoofvlees sau Carbonada flamandă, beri tradiționale și gin, precum și praline de ciocolată, care s-au „întâlnit” cu autohtonul Kürtőskalács și vinurile românești.

Regatul Belgiei sărbătorește la 21 iulie ziua națională, la această dată, în 1831, Leopold I, primul suveran belgian, depunând jurământul.

Belgia este de mulți ani unul dintre cei mai importanți investitori străini în România, iar interesele comunității de afaceri româno-belgiene sunt reprezentate de către BEROBA – Camera de comerț româno-belgiană, care numără peste 85 de membri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.