ACTUALITATE 27 martie 2019

Ziua Mondială a Teatrului sărbătorită la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 416 vizualizări

TAM susţine campania „Artiştii pentru artişti”

Patru teatre din municipiul Sfântu Gheorghe organizează miercuri diverse evenimente pentru a marca Ziua Mondială a Teatrului, printre acestea numărându-se şi Teatrul „Andrei Mureşanu”, care susţine campania „Artiştii pentru artişti” iniţiată de UNITER în anul 2002.

Trupa Teatrului „Andrei Mureşanu” va juca, de la ora 11,00, spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită” de fraţii Grimm, în regia Ivácsony László şi Fazakas Misi, iar toţi banii adunaţi din vânzarea biletelor vor fi donaţi pentru susţinerea acestei campanii organizate în beneficiul artiştilor vârstnici, cu probleme de sănătate şi existenţă, a anunţat conducerea instituţiei pe pagina de facebook.

De asemenea, Teatrul maghiar „Tamási Áron”, Teatrul de Mişcare „Studio M” şi Teatrul de Păpuşi „Cimborák” din Sfântu Gheorghe vor sărbători Ziua Internaţională a Teatrului printr-o serie de spectacole şi întâlniri cu publicul.

În cursul dimineţii, spectatorii sunt invitaţi să facă un tur în culisele Teatrului „Tamasi Aron”, avându-i drept ghizi pe actorii Korodi şi Kónya Ütő Bence, iar de la ora 19,00 sunt aşteptaţi la spectacolul „Liliom”, în regia lui Bocsárdi László, care se va juca în sala mare.

Teatrul de Păpuşi „Cimborák” va prezenta de la ora 11,00 spectacolul „Prinţul nemuritor”, iar „Studio M” va juca de la ora 13,00 „Danse Noir”.

Ziua Mondială a Teatrului este marcată anual în data de 27 martie, începând din anul 1961.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.