ACTUALITATE 21 septembrie 2018

Ziua Mobilității la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 465 vizualizări

Sâmbătă, 22 septembrie

Programe permanente

Între orele 10:00 – 15:30

Participarea la programele tematice se face pe bază de înregistrare, care presupune parcurgerea unui traseu compus din opt puncte. Înregistrarea sub 18 ani are un preț de 5 lei, peste 18 ani 10 lei. După înregistrare participantul are posibilitatea să participe la tombolă. Cele opt puncte tematice sunt următoarele:

  • Puzzle: recunoaște și montează diverse modele de biciclete!
  • Circulă conform regulilor: Care este dotarea obligatorie și regulamentară a unei biciclete, pentru a putea circula pe drumurile publice? Știi ce conține regulamentul? Vino și testează-ți cunoștințele!
  • Indicatoare de circulație: Cunoști indicatoarele rutiere? Ce semnificație are indicatorul rutier sub formă de triunghi? Dar în formă de cerc? Recunoaște indicatoarele și încadrează-le la locul potrivit!
  • Teste de circulație: cum circulăm pe drumurile publice? Testarea cunoștințelor bazată pe teste de circulație adaptate grupe de vârstă.
  • M check: controlul și testarea bicicletei pe baza unor întrebări. Reglarea bicicletei și repararea micilor probleme, la faâa locului, de către specialiștii în domeniu.
  • Circulația în traficul rutier: parcurgerea unei piste de circulație (parc, școală), exersarea cunoștințelor referitoare la circulația bicicletelor pe drumurile publice.
  • Pistă de îndemânare: parcurgerea unei piste de îndemânare, testarea aptitudinilor și a reflexelor.
  • Prim ajutor: testarea cunoștințelor, prezentarea unor diferite situații de urgență.

La fiecare punct tematic participantul va primi o ștampilă pe formularul de înscriere, care certifică parcurgerea / terminarea exercițiului respectiv. După prezentarea formarului completat cu toate cele opt ștampile, se poate valida înscrierea la tombolă la punctul de înregistrare.

Alte programe permanente:

Programe pentru copii realizate de către Crucea Roșie filiala Covasna.

Desemnarea celei mai frumoase și celei mai echipate biciclete, conform regulilor.

Prezentare „unghiurilor moarte” cu ajutorul unei mașini de pompieri. Bicicliștii vor cunoaște „unghiurile moarte” ale unei mașini cu gabarit mare.

Premii (peste 40 de premii pt. tombolă):

Premiului principal este o bicicletă!

Alte premii: catadioptrii pentru roți și pe bicicletă, veste reflectorizante, căști de protecție.

Prezentări și alte programe:

10:00 – Deschidere Ziua Mobilității. Locație: Piața Libertății.

10:30 – Încălzire -  Fitness cu Tompa Eszter. Locație: Piața Libertății.

11:00 – Demonstrație cu câinii de serviciu. de către Inspectoratul Județean de Poliție. Locație: Piața Libertății. Va urma o demonstrație a secțiilor de shotokan și jiu-jitsu din cadrul Clubului Sportiv ”Showtime”.

12:00 – Prezentare Serviciul Public Salvamont, un biciclist accidentat pe munte și salvarea acestuia. Locație: Parcul Elisabeta.

14:00 – Inspectoratul pentru Situații de Urgență: colaborare cu Salvamont în transportarea victimei. Prezentare: salvarea și transportarea unei persoane accidentate cu autospeciala.  Prezentarea tehnicii din dotare. Locații: Parcul Elisabeta, Str. Kossuth Lajos, Piața Libertății.

14:45 – Postul de Jandarmi Montani jud. Covasna: montare unei tiroliene și exerciții pentru copii. Locație: Parcul Elisabeta.

15:45 – Extragere tombolă, premierea celei mai frumoase și echipate biciclete. Locație: Parcul Elisabeta.

16:15 - Încălzire Fitness cu Tompa Eszter. Locație: Piața Libertății.

16:30 – Marșul bicicliștilor sub 14 ani. Locație: Parcul Elisabeta.

17:00 – Marșul bicicliștilor peste 14 ani, organizat de Asociația Sepsi Bike. Locație: orașul Sfântu Gheorghe.

Organizatorii roagă participanții să vină la eveniment cu propriile biciclete și cu echipament corespunzător.

Organizator: Asociația Turulmadar

Parteneri: Inspectoratul de Poliție al Județului Covasna, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al Judeţului Covasna, Serviciul Public Salvamont Covasna, Crucea Roșie filiala Covasna, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Covasna, Asociația Sepis Bike, WE Radio și Sepsi Radio.

Finanțatori: Mol România și Fundația pentru Parteneriat

„Proiect finanțat de Fundația pentru Parteneriat și Mol România”

Alți finanțatori: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Stormer Advertising.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.