ACTUALITATE 29 iunie 2016

Ziua Internaţională împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri

de Covasna Media | 750 vizualizări

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) organizează joi, 30 iunie, o serie de activităţi specifice, de informare, conştientizare şi educare a populaţiei cu privire la problematica drogurilor în România, pentru marcarea Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri.

Începând din 1987, în fiecare an în data de 26 iunie, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) se marchează Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, ca expresie a determinării ONU de a consolida acţiunile şi cooperarea la nivelul statelor membre, pentru atingerea obiectivului de a avea o societate internaţională fără consum abuziv de droguri.

An de an, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) este promotorul campaniei internaţionale de sensibilizare privind provocarea majoră pe care drogurile ilicite o reprezintă pentru societate în ansamblu şi încurajează derularea, în lumea întreagă, a cât mai multor activităţi de atenţionare cu privire la acest fenomen.

Tema UNODC pentru Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri de anul acesta are ca mesaj: „Întâi ascultă! Ascultându-i pe copii şi tineri, realizezi un prim pas pentru a-i creşte sănătos şi în siguranţă”.

Medicii, psihologii şi asistenţii sociali ai ANA, atrag atenţia asupra riscurilor la care se expun persoanele care consumă droguri: infecţii grave (HIV, HVC, HVB, TBC etc.), infarct sau hemoragii cerebrale, deces, abandon şcolar, degradarea relaţiilor sociale, pierderea locului de muncă, infracţionalitate etc.

***

Agenţia Naţională Antidrog, prin centrele sale de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, desfăşoară, în toată ţara, acest gen de activităţi, în parcurile şi pieţele centrale ale municipiilor reşedinţă de judeţ.

În acest sens, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Covasna vor desfășura în data de 30 iunie 2016, o campanie de informare – educare – sensibilizare a comunității locale, prin distribuirea de materiale informative, tricouri și bandane personalizate în Parcul Central din mun. Sfântu Gheorghe.

Tinerii şi părinţii sunt aşteptaţi în Parcul Central din mun. Sfântu Gheorghe, în intervalul orar 12,00–13,00 unde vor primi materiale de informare şi vor fi implicaţi direct în acţiunile derulate de CPECA Covasna, prin intermediul mesajelor cu conţinut antidrog şi al dezbaterilor pe teme corelate cu uzul, abuzul şi traficul de droguri.

Vă așteptăm cu drag!

Coordonator CPECA Covasna,

Insp. spec. administrație publică Liliana Lazea

Teme articol: trafic droguri consum
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.