ACTUALITATE 26 iulie 2019

Ziua Imnului Național, cântată în centrul reședinței de județ

de Covasna Media | 1014 vizualizări

Sărbătoarea va fi marcată cu o recitare interactivă 

Ziua Imnului Național al României va fi marcată luni, 29 iulie, într-un mod mai special decât până acum. Prefectura Județului Covasna și Despărțământul Covasna – Harghita al Astrei  organizează un eveniment public de intonare a Imnului de stat. Acțiunea începe de la ora 12:00, în Piața Libertății, în fața Teatrului „Tamási Áron”.  

La eveniment vor lua parte și Corul Bărbătesc „Voievozii Munților” din Vâlcele și Ansamblul „Piatra Mare” din Dobârlău. 

„Vă invităm luni, 29 iulie 2019,  începând cu ora 12:00, în Piața Libertății din Sf. Gheorghe (în fața Teatrului), SĂ INTONĂM ÎMPREUNĂ IMNUL NAȚIONAL, cu ocazia sărbătoririi „Zilei Imnului Național al României””, au transmis reprezentanții Prefecturii. 

Ziua imnului naţional al României – „Deşteaptă-te române!” este sărbătorită anual la data de 29 iulie încă din anul 1848. „Deşteaptă-te române!”, simbol al unităţii Revoluţiei Române a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, la iniţiativa domnitorului Ştirbei Vodă, scrie Agerpres. 

„«Deşteaptă-te române!» a fost interzis după instaurarea regimului comunist, timp de aproape o jumătate de secol. A fost cântat, însă, în timpul revoltei de la Braşov, din 15 noiembrie 1987 şi în timpul Revoluţiei din decembrie 1989. Imediat după Revoluţia din decembrie 1989, „Deşteaptă-te române!” a fost ales imn naţional al României, fiind consacrat prin Constituţia din 1991, modificată şi completată prin Legea de revizuire nr. 429/2003. Astfel, în forma actuală, Constituţia prevede, prin Articolul 12, că imnul naţional este „Deşteaptă-te române!'', acesta fiind considerat simbol naţional, alături de drapelul tricolor, stema ţării şi sigiliul statului, se arată pe site-ul www.cdep.ro”, potrivit aceleiași surse. 

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.