ACTUALITATE 24 aprilie 2012

Ziua Forțelor Terestre ale Armatei Române

de Covasna Media | 33 vizualizări

Prefectul judeţului Covasna, György Ervin, şi subprefectul Valentin Ionaşcu au participat la activităţile desfăşurate la Sfântu Gheorghe cu prilejul Zilei Forţelor Terestre ale Armatei Române şi Zilei Veteranilor de Război.

La ceremonia desfăşurată la Monumentul Ostaşului Român, prefectul a trecut în revistă garda de onoare, s-a intonat Imnul Naţional şi s-a oficiat un serviciu religios.

În alocuţiunea sa, György Ervin a spus, printre altele: „Este o zi specială în calendar, un moment de referinţă pentru cinstirea şi omagierea eroilor care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă, eroilor care au căzut în misiunile din teatrele de operaţii internaţionale, veteranilor de război,  acestor mărturii vii ale eroismului din toate timpurile. (…) Eroismul şi jertfa lor constituie pentru dumneavoastră, militarii din Forţele Terestre, exemple de urmat în demersurile  vizând perfecţionarea maiestriei ostăşeşti necesare pentru a garanta, din perspectiva apărării naţionale, prezentul şi viitorul României.”

După cuvântul reprezentantului veteranilor de război, comandantul garnizoanei a citit mesajul ministrului aparării naţionale.

Oficialităţile, reprezentanţii garnizoanei, ai Consiliului Judeţean şi cel Local, ai celorlalte instituţii descentralizate au depus coroane, jerbe şi buchete de flori la Monumentul Ostaşului Român.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.