ACTUALITATE 26 octombrie 2010

Ziua Armatei Române

de Covasna Media | 52 vizualizări
25 octombrie 2010. „Ziua Armatei Române”. Patriotism. Pot fi copiii patrioți? Cu siguranță, da! Patriotismul, ca sentimentul de dragoste față de țară și popor, se manifestă prin ataşament faţă de pământul natal, prin aprecierea şi respectarea limbii materne, a valorilor culturale specifice, prin cinstirea trecutului istoric și al eroilor țării. Bunătatea, înţelegerea, respectul şi iubirea faţă de semeni, toleranţa şi

25 octombrie 2010. „Ziua Armatei Române”.  Patriotism.  Pot fi copiii patrioți? Cu siguranță, da! Patriotismul, ca sentimentul de dragoste față de țară și popor, se manifestă prin ataşament faţă de pământul natal, prin aprecierea şi respectarea limbii materne, a valorilor culturale specifice, prin cinstirea trecutului istoric și al eroilor țării. Bunătatea, înţelegerea, respectul şi iubirea faţă de semeni, toleranţa şi coeziunea spirituală în interiorul naţiunilor sunt valori ce se dobândesc încă din primii ani ai școlii. Menirea noastră, a educatorilor, este să mijlocim relația copiilor cu acest univers valoric prin explicare și implicare activă.

Deși temperatura a fost destul de scăzută, elevii ciclului primar de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, însoțiți de cadrele lor didactice, au participat ieri la manifestările organizate pentru sărbătorirea Zilei Armatei Române. Se putea citi pe fețele celor aproape două sute de copii curiozitatea, bucuria și emoția de a fi părtași la această acțiune. Au asistat la manifestări și au depus o coroană de flori în memoria eroilor neamului. „Simțeam că-mi tremurau picioarele când am așezat coroana lângă statuie!”; „Aș fi vrut să vadă și surioara mea defilarea!”; „Ce frumos cânta fanfara!”. Sunt doar câteva dintre cuvintele copiilor participanți. Este de apreciat implicarea emoțională a tuturor elevilor care au străbătut o distanță apreciabilă pentru a fi alături de militari la acest eveniment și manifestarea dorinței lor de a participa și la alte acțiuni de acest fel.

Prof. Melania Banciu

Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.