ACTUALITATE 25 noiembrie 2009

Ziua Adopţiei la Adăpostul de Câini

de Covasna Media | 211 vizualizări
[singlepic=631,250,250,,left]Pe 5 decembrie, cu o seară înainte de venirea lui Moş Nicolae, părinţii copiilor cărora le sunt dragi patrupedele le pot dărui celor mici câte un căţelş de la Adăpostul de la Câmpu Frumos. Adăpostul, rezultat al unei colaborări dintre Asociaţia „Nez Perce” şi Primăria Sfântu Gheorghe, găzduieşte în prezent aproape 30 de câini găsiţi pe străzi sau aduşi aici de diverse persoane.

Pe 5 decembrie, cu o seară înainte de venirea lui Moş Nicolae, părinţii copiilor cărora le sunt dragi patrupedele le pot dărui celor mici câte un căţelş de la Adăpostul de la Câmpu Frumos. Adăpostul, rezultat al unei colaborări dintre Asociaţia „Nez Perce” şi Primăria Sfântu Gheorghe, găzduieşte în prezent aproape 30 de câini găsiţi pe străzi sau aduşi aici de diverse persoane. După ce au ajuns la adăpost, câinii au fost îngrijiţi de către voluntari, fiind duşi inclusiv la vaccinări şi dezinfectări.

Directorul Adăpostului, Horia Kraus, spune că cei 27 de câini aflaţi acum la Adăpost aşteaptă să-şi găsească stăpâni, motiv pentru care, la începutul lunii decem brie, pentru 15 dintre ei va fi organizată Ziua Adopţiei.

„Pe 5 decembrie, înainte de Moş Nicolae, vom aduce la Adăpost mai multe grupuri de copii de la şcolile din Sfântu Gheorghe şi le vom oferi celor care doresc un căţel. Adoptarea unui câine are mai multe substraturi, pe care părinţii le înţeleg, deoarece acest lucru presupune nu doar o distracţie pentru copii, ci şi responsabilizarea acestora şi transformarea lor în persoane altruiste”, a explicat Horia Kraus.

Acesta a ţinut să precizeze că adopţiile se desfăşoară într-un regim strict, cei care adoptă un căţel completând anumite documente la momentul preluării patrupedului şi fiind controlaţi apoi asupra modului în care au grijă de animalul adoptat.

Estimările de la nivelul municipiului Sfântu Gheorghe arată că aici ar exista peste 50 de câini vagabonzi, cu cea mai mare concentraţie în cartierul Ciucului. Adăpostul de câini de la Câmpu Frumos introduce câinii comunitari într-un program de reintegrare, care include ore de antrenament cu specialişti, dresaje canine individuale şi de grup, precum şi analize şi controale sanitare periodice, pentru ţinerea sub observaţie a stării lor fizice şi psihice.

Monica Rizea

Teme articol: adăpost caini
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.