ACTUALITATE 14 ianuarie 2016

Zilele Sfântu Gheorghe se vor desfășura în perioada 16-24 aprilie

de Covasna Media | 620 vizualizări

Primăria aşteaptă propuneri de la locuitori pentru programul din acest an

Cea mai populară manifestare culturală a municipiului Sfântu Gheorghe, Zilele Sfântu Gheorghe, va ajunge anul acesta la cea de-a XXV-a ediție și se va desfășura în perioada 16-24 aprilie. „Anul acesta, organizăm a XXV-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe, deci va fi o ediție jubiliară. Au început consultările cu reprezentanții instituțiilor de cultură pentru că, la fel ca și în anul trecut, dorim ca programul să fie construit de către reprezentanții instituțiilor de cultură. Mă refer acum la săptămâna culturală”, a precizat primarul Antal Árpád.

Programul urmează așadar a prinde contur în perioada următoare și va cuprinde elemente de noutate comparativ cu edițiile anterioare, municipalitatea urmărind ca nicio ediție să nu semene cu alta. „Noi în fiecare an vrem să fie deosebit. Nu vrem să facem ceva extraordinar anul acesta. În fiecare an am învățat din greșelile anilor precedenți și să corectăm aceste greșeli”, a spus edilul care a adăugat că este conștient că indiferent de felul în care va fi conceput programul, vor exista și persoane care nu vor fi prea încântate de alegerile făcute de organizatori. „În fiecare an au fost oameni care au avut o părere bună despre Zilele Sfântu Gheorghe și au fost oameni care nu au avut o părere foarte bună. Societatea fiind extrem de segmentată, e foarte greu să facem în așa fel încât toată lumea să fie mulțumită, dar având în vedere faptul că organizăm 200-300 de programe, consider că fiecare cetățean poate să găsească câteva programe care să fie pe gustul lui. Întotdeauna am spus că nu coborâm sub un anumit nivel chiar dacă există așteptări din partea cetățenilor”, a spus el.

Detalii legate de buget nu pot fi încă furnizate de municipalitate, acestea putând fi făcute publice abia după momentul în care se va stabili programul și după ce se vor putea estima costurile. „Nu pot să vorbesc deocamdată de bugete. Voi putea vorbi de bugete în momentul în care reprezentanții instituțiilor de cultură vor veni cu oferte culturale și oferte program și alături de aceste oferte vom vedea și cifre”, a precizat Antal Árpád.

Referitor la bugetul alocat pentru eveniment, edilul a adăugat că acesta a fost mai mare în 2015 decât în anii precedenții, după ce s-a luat decizia de a nu le mai permite comercianților de kitsch-uri să participe la Zilele Orașului. „Anul trecut am avut un buget mai mare. Deja din cauza faptului că am luat câteva decizii care cred eu că au fost corecte din punctul de vedere al programelor, în sensul în care nu am mai lăsat să vină în oraș comercianții care vând lucruri fără valoare, kitsch-uri. Acești comercianți până acum au contribuit cu o sumă destul de mare la buget. Nemailăsându-i să vină, evident a trebuit să alocăm bani publici mai mulți. Același lucru vrem să facem și anul acesta. Deci nu vrem să lăsăm kitsch-urile în oraș. Eu cred că în proporție de 90%, cetățenii au apreciat această decizie anul trecut”, a afirmat Antal Árpád, adăugând că cetățenii orașului care doresc să facă sugestii cu privire la felul în care ar trebui alcătuit programul pentru Zilele Sfântu Gheorghe 2016 sunt așteptați zilnic cu sugestii și propuneri rezonabile la Biroul de Imagine al Primăriei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.