ACTUALITATE 4 februarie 2016

Zilele Porților Deschise la Grădinița „Pinocchio” din Sfântu Gheorghe

de Mirela Cara | 748 vizualizări

Părinții ai căror copii vor merge la grădiniță din toamna acestui an au prilejul de a vizita Grădinița „Pinocchio” din Sfântu Gheorghe, care săptămâna viitoare organizează Zilele Porților Deschise. Astfel, timp de trei zile – de luni, 8 februarie, până miercuri, 10 februarie – cei interesați pot merge atât pentru a vizita grădinița, cât și pentru a participa la evenimentele care se vor desfășura cu acest prilej. „Acesta este deja al treilea an în care organizăm acest eveniment. În primul rând, noi dorim să convingem cât mai mulți părinți să vină să vadă grădinița noastră și, în cazul în care decid că ar fi bine pentru copilul lor să vină la noi la grădiniță din toamnă, îi așteptăm. Părinții vor avea posibilitatea de a viziona grădinița noastră, să stea de vorbă cu educatoarele care vor începe grupa mică, iar pentru fiecare zi vom organiza activități împreună cu copiii care intră în grădiniță din toamnă, alături de cei care sunt încă la grădiniță”, ne-a transmis coordonatoarea grădiniței, Szilvasi Melinda.

Zile tematice

În cele trei zile de eveniment, programul este împărțit astfel încât activitățile să fie cât mai variate. Ziua de luni este desemnată Ziua Bibliotecii, marți va fi Ziua Artei, iar miercuri, Ziua Mișcării. Participanții la eveniment vor putea viziona un teatru de păpuși realizat de educatoare, vor putea participa la șezătoare și la ateliere de creație, în cadrul cărora copiii vor picta pe lemn, sticlă sau carton folosind diferite tehnici, sau vor participa la diverse jocuri sportive și de mișcare, ori la o sesiune de dans sportiv. În fiecare din cele trei zile, programul va începe de la ora 9:30 și se va încheia după ora 11:00.

Părinții care vor să își dea copiii la grădiniţă trebuie să știe că pot opta pentru oricare dintre grădinițele din oraș, acestea nefiind arondate în funcție de domiciliu. Grădinița „Pinocchio” este una spațioasă și este considerată cea mai modernă din oraș, având săli de grupe dotate cu mobilier nou și cu grup sanitar propriu, ceea ce înseamnă că cei mici sunt mult mai bine supravegheați, nefiind nevoie să iasă pe hol pentru a merge la toaletă. În plus, în clădire există o sală de mese, o sală de sport, o sală de conferințe, o curte spațioasă și un teren de joacă, toate la dispoziția celor mici.

Gradinita-Pinocchio-februarie-2014-07

Grădinița „Pinocchio” are avantajul de a fi o grădiniță bilingvă, cu predare atât în limba română, cât și în limba maghiară. Colectivul este format din 22 de cadre didactice, toate calificate, și din 13 cadre nedidactice și didactic auxiliare. Copiii sunt împărțiți în 10 grupe cu program prelungit și trei grupe cu program normal. „În cursul unui an organizăm și o multitudine de activități extracurriculare, cum ar fi excursiile tematice, Ziua Copilului, săptămâna Școala Altfel. Mai mult, începând de la grupa mijlocie, cei mici beneficiază de cursuri opționale de limbi străine, franceză și engleză, dans modern, dans popular, activități practice, iar dacă părinții optează pentru altceva noi suntem deschiși și la alte cursuri opționale”, a mai spus coordonatoarea grădiniței, care a transmis totodată îndemnul către părinți de a profita din plin de cele trei zile în care grădinița își va deschide porțile.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.