ACTUALITATE 22 mai 2009

Zilele Grupului Şcolar „Constantin Brâncuşi”

de Covasna Media | 2671 vizualizări
Conducerea Grupului Şcolar „Constantin Brâncuşi” din Sfântu-Gheorghe a deschis ieri alături de preoţi, directori de şcoli, reprezentanţi ai autorităţilor locale, Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), invitaţi şi elevi cea de-a VII-a ediţie a Zilelor „Constantin Brâncuşi”, desfăşurată în fiecare an între 21 şi 22 mai. Cu acest prilej a avut loc şi slujba de pomenire a mentorului spiritual al şcolii, precum şi

Conducerea Grupului Şcolar „Constantin Brâncuşi” din Sfântu-Gheorghe a deschis ieri alături de preoţi, directori de şcoli, reprezentanţi ai autorităţilor locale, Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), invitaţi şi elevi cea de-a VII-a ediţie a Zilelor „Constantin Brâncuşi”, desfăşurată în fiecare an între 21 şi 22 mai.

Cu acest prilej a avut loc şi slujba de pomenire a mentorului spiritual al şcolii, precum şi sfinţirea sculpturii oferită de Molnar Alexandru din Vâlcele, care an de an oferă gratuit şcolii o lucrare cu sau despre Brâncuşi.

Deschiderea oficială a sărbătorii Grupului Şcolar a constituit şi un prilej de trecere în revistă a câtorva dintre realizările unităţii şcolare. Dintre acestea directorul Rodica Pârvan a amintit de finalizarea lucrărilor la internat şi la blocul alimentar, din fonduri Phare, rezultatele bune obţinute la concursul de meserii, locul III la Parada Cârnaţilor de anul trecut, concurs gastronomic la care şcoala va avea o echipă şi în acest an, finalizarea lucrărilor la braseria şcolii, din fonduri proprii, parteneriate cu şcoli din ţară şi străinătate şi implicarea în diverse proiecte, alături de multe altele.

Zilele Constantin Brâncuşi au fost marcate ieri şi printr-o serie de concursuri, expoziţii sau activităţi cultural-artistice şi sportive pentru elevi şi invitaţi. Totodată, cu această ocazie a avut loc şi Târgul Educaţional conceput în vederea promovării ofertei curriculare pentru anul şcolar 2009 – 2010.

Concursuri şi expoziţii

Conducerea şcolii împreună cu elevii a pregătit concursul „Constantin Brâncuşi - Sensul Zborului”, un concurs de creaţie pentru micii poeţi ai şcolii, în care au fost prezentate referate, expoziţii şi proiecţii video despre influenţa deşeurilor asupra mediului înconjurător, şi au putut fi vizitate numeroase expoziţii. Printre acestea se numără expoziţiaconcurs „Playing Eco” - cu obiecte confecţionate din materiale refolosibile, expoziţia de fotografie Constantin Brâncuşi, fotografii din activitatea firmei de exerciţiu, expoziţia de decoraţiuni florale, expoziţie despre Proiectul Comenius, de icoane şi ouă încondeiate, de ustensile de specialitate, produse vestimentare şi o expoziţie de artă culinară, cofetărie şi cocktail-uri.

Din program nu au lipsit acţiunile culturalartistice, cuprinzând dansuri populare, parada modei cu tema „Aşa da, aşa nu!”, momente muzicale, plus activităţi sportive: Cupa „Constantin Brâncuşi“ la fotbal şi tenis, demonstraţie de arte marţiale şi concurs de şah. Aseară, elevii au prezentat şi un restaurant vânătoresc în cadrul unei activităţi demonstrative.

Activităţile destinate Zilelor Constatin Brâncuşi se încheie astăzi, cu o ieşire la iarbă verde la care participă elevii şi profesorii participanţi la organizare.

Aproape 60 de ani de existenţă

Grupul Şcolar Constantin Brâncuşi, sau fostul Grup Şcolar de Cooperaţie cum era numit, s-a înfiinţat la 1 octombrie 1949. De-a lungul timpului, instituţia şcolară a pregătit elevii pentru ciclul de liceu, şcoală profe sională, ucenici şi şcoală postliceală, în specializări care au fost adaptate în funcţie de necesităţile pieţei muncii şi de baza materială a şcolii.

Anual, începând din 1990, aici sunt pregătiţi aproximativ 600 de elevi în domeniul alimentaţiei publice, bucătari, ospătari, cofetari, lucrători în alimentaţie, în comerţ sau tricotaje-confecţii, lucrători pentru estetica şi igiena corpului omenesc, croitori de îmbrăcăminte la comandă, tehnician în turism, în gastronomie, organizator banqueting, coafor şi altele. La învăţământul postliceal, aici sunt pregătiţi tineri în specialităţile de coafor stilist, tehnician pentru controlul produselor alimentare, asistent manager în unităţi comerciale şi de alimentaţie publică, tehnoredactor, cosmetică. Aici specialităţile se schimbă anual în funcţie de opţiunile candidaţilor.

Ana Sidon

Teme articol: Constantin Brancusi
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
liliana, 22 mai 2009
La multi ani! Felicitari pentru aniversare si multe aniversari de acum inainte sunteti o scoala unde inca se mai simte ca suntem romani. Felicitari!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.