ACTUALITATE 6 mai 2010

Zeci de tone de gunoaie strânse în campania de igienizare lansată de APM Covasna

de Covasna Media | 853 vizualizări
Iniţiativa Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Covasna de igienizare a diferitelor zone din Sfântu-Gheorghe şi restul judeţului, începută în luna aprilie, s-a soldat cu colectarea câtorva zeci de tone de gunoaie. Purtătorul de cuvânt al APM Covasna, Vasile Mânecuţă, a declarat că la semnalul dat de APM spre curăţarea zonelor verzi au răspuns zeci de primării, în total fiind derulate peste 20 de acţiuni de curăţenie.

Iniţiativa Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Covasna de igienizare a diferitelor zone din Sfântu-Gheorghe şi restul judeţului, începută în luna aprilie, s-a soldat cu colectarea câtorva zeci de tone de gunoaie.

Purtătorul de cuvânt al APM Covasna, Vasile Mânecuţă, a declarat că la semnalul dat de APM spre curăţarea zonelor verzi au răspuns zeci de primării, în total fiind derulate peste 20 de acţiuni de curăţenie.

APM Covasna i s-au alăturat diverse organizaţii neguvernamentale - precum Asociaţiile Pentru Comunitate şi Pro Humanity, elevi ai mai multor şcoli, primării - în special prin beneficiarii ajutoarelor sociale, Direcţia Silvică, angajaţi ai diferitelor instituţii şi chiar simpli cetăţeni.

„Suntem absolut mulţumiţi de ceea ce s-a realizat - zeci de tone de gunoaie colectate în această campanie de igienizare, plus zeci de mii de puieţi plantaţi pentru împăduriri.

Acţiunile au fost derulate în paralel, iar în Sfântu-Gheorghe am curăţat zone de agrement care am dori să rămână curate în continuare”, a arătat Vasile Mânecuţă.

Purtătorul de cuvânt al APM Covasna s-a referit totodată şi la ridicarea deşeurilor de pe liniile ferate ce traversează judeţul Covasna, declarând că în urma unor discuţii cu cei de la Regionala CFR Braşov, aceştia din urmă au răspuns pozitiv apelului APM de igienizare a respectivelor zone, contribuind la această acţiune de curăţenie.

Potrivit lui Vasile Mânecuţă, s-au purtat totodată discuţii cu Primăria Sfântu-Gheorghe, în sensul implicării Poliţiei Comunitare în controale asupra zonelor igienizate. Vasile Mânecuţă a explicat că această colaborare ar putea fi prinsă într-un cadru legislativ, spre o mai bună păstrare a curăţeniei.

Monica Vajna

Teme articol: deşeuri mizerie gunoi APM
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
gigi, 6 mai 2010
Bravo acestor elevi. Ei sigur nu vor arunca deseuri. Ceilalti trebuiesc constientizati sau constransi in a respecta curatenia.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.