ACTUALITATE 25 ianuarie 2013

Zeci de persoane au sărbătorit Mica Unire la Sfântu Gheorghe [FOTO]

de Agerpres | 226 vizualizări

Ca şi de Ziua Naţională, Prefectura a acoperit panoul SIC cu un uriaş steag tricolor.

Zeci de persoane au sărbătorit Mica Unire la Sfântu GheorghePrefectura Covasna a acoperit, joi, cu un uriaş steag tricolor, panoul „Ţinutul secuiesc” pe care liderii UDMR l-au amplasat la sfârşitul anului trecut în vecinătatea Pieţei Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe.

Prefectul Codrin Munteanu a declarat că a luat această măsură deoarece este Ziua Unirii Principatelor Române, prin urmare este o sărbătoare importantă din istoria poporul român, care trebuie cinstită aşa cum se cuvine.

„E zi de sărbătoare, după cum ştiţi astăzi este Ziua Unirii Principatelor Române, iar ca să pui steagul tricolor nu e nevoie de autorizaţie de la Primărie. De altfel, steagul naţional trebuie arborat la toate evenimente festive, dar se poate pune oriunde şi în alte momente nefestive. Am pus drapelul României cu mândrie şi n-o să-l mai dau jos, va rămâne acolo până când se va lua o altă decizie”, a spus prefectul Codrin Munteanu.

Panoul de culoare albastru deschis pe care sunt inscripţionate cuvintele „SIC – Terra Siculorum” („Ţinutul secuiesc” în limba latină – n.r.) are aproximativ 12 metri pătraţi şi a fost amplasat de liderii UDMR Covasna în luna noiembrie 2012 în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe, vizavi de Piaţa Mihai Viteazul, unde joi au avut loc manifestările dedicate Zilei Micii Uniri.

Festivităţile, la care au participat câteva zeci de cetăţeni, s-au încheiat cu o paradă militară şi tradiţionala horă a unirii.

Manifestări dedicate Zilei Unirii Principatelor Române au avut loc şi la Casa memorială „Romulus Cioflec” din Araci, în organizarea Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, unde mai mulţi elevi din localitate au participat la o lecţie de istorie în care au fost evocate evenimentele din 24 ianuarie 1859, precum şi personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi a soţiei sale, Elena.

Miercuri, la Cercul Militar din Sfântu Gheorghe s-a desfăşurat simpozionul „24 ianuarie –Unirea Principatelor Române” în prezenţa a circa 50 de persoane, printre care veterani de război, militari în rezervă şi retragere şi militari de la Garnizoana Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 25 ianuarie 2013
Excelent,chiar ma bucura acest eveniment,sa ne traiesti multi ani domnule prefect,si sa mai organizezi astfel de horinci.Buna idea si cu acoperirea acelui panou insultator la adresa romanilor.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.