ACTUALITATE 10 martie 2022

Workshop Hibrid „Explorarea ultrasonografică cu contrast în practica medicală” la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 1046 vizualizări

Sâmbătă, 12 martie 2022,  începând cu ora 9:00, la inițiativa domnul profesor dr. Radu Badea și a doamnei dr. Livia-Maria Terza în cadrul Centrului de Cercetare, Diagnostic și Tratament Pro Vitam are loc Workshop-ul hibrid „Explorarea ultrasonografică cu contrast în practica medicală” dedicat comunității medicale.

În cadrul atelierului, desfășurat și transmis în direct din Centrul Medical Pro Vitam Sfântu Gheorghe, lectorii vor face demonstrații în timp real despre metoda ultrasonografiei cu substanță de contrast (CEUS), tehnicile de injectare ale substanței cu contrast, avantajul și valoarea adăugată ale acestei metode ultrasonografice. Programul dorește oferirea de informații „la zi” privitor la explorarea ultrasonografică cu contrast i.v. armonică în practica medicală.

Workshop-ul este dedicat în principal radiologilor, medicilor de familie, medicilor interniști, medicilor gastroenterologi, chirurgilor, pediatrilor, dar nu numai și este un bun prilej pentru acei medici care au cunoștințe elementare de ultrasonografie și doresc să-și îmbunătățească metoda de diagnostic pentru pacienți. Lectorii acestui eveniment sunt Prof. Dr. Radu Badea, Prof. Dr. Zoltan Harkanyi, Șef lucrări Dr. Mihai Socaciu și Asist. Zsoka Szasz.

„Suntem încântați să organizăm un workshop cu o temă atât de interesantă la Sfântu Gheorghe. Centrul Medical Pro Vitam este o instituție medicală extrem de dinamică, iar centrul de cercetare pe care îl conduce dl. dr. Fejér Szilárd are o reputație excelentă. După o perioadă în care am ținut legătura preponderent online, ne bucurăm să putem să ne întâlnim fizic în cadrul unui eveniment de mare ținută.” - Prof. Dr. Radu Badea

Workshop-ul va avea parte atât de conținut teoretic, care va prezenta principiile explorării CEUS, cât și o parte practică în care lectorii vor exemplifica acest procedeu. 

Rezultate așteptate: Înțelegerea modului de bună practică a explorării ultrasonografice cu contrast în practica medicală.

Obiective educaționale: Înțelegerea, cunoașterea, asimilarea aplicațiilor clinice ale ultrasonografiei în patologia aferentă temelor din program.

Ținând cont că numărul de locuri cu participarea fizică este limitat, întregul eveniment poate fi urmărit online prin intermediul platformei Eduson. 

Medicii interesați se mai pot înscrie la „Explorarea ultrasonografică cu contrast în practica medicală” până vineri, 11 martie la ora 10:00 pe https://eduson.ro/product/ceus-workshop/

Programul beneficiază de ore de Educație Medicală Continuă, acordate de Colegiul Medicilor din România. 

Pentru mai multe detalii şi înscriere participare eveniment:

mihaela.naidin@provitam.com 

0729 500 001

(Comunicat de presă)

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.