ACTUALITATE 6 octombrie 2016

Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit. Prognoza meteo pentru vineri şi sâmbătă

de Covasna Media | 129 vizualizări

Deşi valorile termice diurne vor fi în creştere uşoară în majoritatea zonelor, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la această dată, îndeosebi în vestul, sud-vestul, nordul şi centrul ţării, informează ANM.

VINERI. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 20 de grade, iar cele minime, în general, între 2 şi 12 grade, cu cele mai mici valori în nord-vest, nord şi în depresiuni, unde se va forma brumă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi va ploua, ziua, local, în regiunile nord-vestice, sud-vestice şi numai izolat în rest, iar seara şi noaptea, pe arii extinse în jumătatea de sud-est a ţării. În special în Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei se vor acumula cantităţi de apă care local vor depăşi 20 l/mp şi izolat 35...40 l/mp. În zona de munte, temporar, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi izolat este posibil să se formeze polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, iar în a doua parte a intervalului şi în regiunile sud-estice, unde la rafală se vor depăşi 50...55 km/h.

SÂMBĂTĂ. Valorile termice se vor situa sub cele climatologic normale pentru această perioadă şi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru această dată, în special în regiunile estice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei când va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de est a ţării şi doar izolat, posibil, în restul teritoriului. La munte, local, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi izolat condiţii de polei. Cu precădere în prima parte a intervalului, vântul va avea intensificări în estul şi în sud-estul teritoriului, precum şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 9 şi 17 grade, iar cele minime între -5 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 9 grade pe litoral. În nordul, în centrul ţării, precum şi în zona deluroasă din restul teritoriului, local, se va produce brumă.

 

Teme articol: vreme prognoza bruma
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.