ACTUALITATE 2 mai 2017

Vremea va fi deosebit de caldă. Prognoza meteo pentru miercuri şi joi

de Agerpres | 663 vizualizări

MIERCURI. Vremea va fi deosebit de caldă pentru începutul lunii mai, în toate regiunile. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 şi 28 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade, informează ANM. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, îndeosebi după-amiaza şi în primele ore ale nopţii, în vestul şi nord-vestul ţării, zona de munte şi pe arii retrânse în centru şi nord-est. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp. Vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări în Munţii Banatului, dar de scurtă durată şi în rest, în timpul ploilor.

JOI. Vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit la această dată în regiunile centrale, sudice şi de răsărit, în timp ce în rest  valorile termice vor fi mai scăzute decât cele din intervalul precedent, apropiate de normalul specific perioadei. În jumătatea de vest a ţării vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, respectiv înnorări, temporar accentuate, ploi cu caracter de aversă, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe spaţii mici cantităţi de apă mai însemnate şi căderi de grindină.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei şi în a doua parte a nopţii, iar astfel de fenomene vor fi posibile pe arii restrânse, după-amiază, cu precădere în Moldova şi zona de munte. Temperaturile maxime vor avea valori de la 18...19 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest, până la 28...29 de grade în Muntenia, iar cele minime se vor încadra între 5 şi 15 grade.

 

Teme articol: vremea meteo
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.