ACTUALITATE 8 septembrie 2015

Vremea va deveni în general instabilă. Prognoza meteo pentru miercuri şi joi

de Covasna Media | 66 vizualizări

Miercuri, vremea va fi în continuare răcoroasă în vestul şi în nordul ţării, în timp ce în restul teritoriului regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor obişnuite pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în nordul ţării şi la munte, unde cu totul izolat va ploua slab. Spre seară, dar mai ales în cursul nopţii, nebulozitatea se va accentua treptat în majoritatea regiunilor. Vor fi mai ales averse, pe arii restrânse în Oltenia şi sudul Banatului şi numai izolat, posibil, în celelalte zone.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 grade în Maramureş şi estul Transilvaniei şi 27 de grade în partea sudică a teritoriului, iar minimele termice se vor încadra între 3...4 grade în depresiuni şi 17...18 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţă.

Joi, vremea va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări şi va ploua, ziua pe arii extinse în sud-vest, local în zona montană şi pe spaţii mai restrânse în restul teritoriului. Seara şi în cursul nopţii, aria precipitaţiilor va fi în extindere şi numai în partea de est şi sud-est a ţării, ploile se vor semnala pe arii restrânse. Vor fi mai ales averse, însoţite trecător şi de descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor fi însemnate, cu precădere în Oltenia, Banat şi la munte. Vântul va deveni moderat, cu intensificări susţinute în jumătatea de sud şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 26 de grade, iar cele minime se vor situa între 6...8 grade în depresiuni şi 19...20 de grade pe litoral.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.