ACTUALITATE 11 octombrie 2016

Vremea se va menţine închisă şi va fi rece. Prognoza meteo pentru miercuri şi joi

de Covasna Media | 122 vizualizări

MIERCURI. Vremea se va menţine închisă şi va fi rece pentru această perioadă din an în majoritatea zonelor, dar în special în nord-est. Pe parcursul zilei va ploua temporar în aproape toată ţara, cu o intensitate mai mare în regiunile estice, informează ANM. Astfel, cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi local 40...50 l/mp cu precădere în Moldova, dar şi în zona montană. Mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, iar pe creste vântul va sufla tare, cu peste 70...80 km/h, viscolind ninsoarea. Începând de seara, aria ploilor va fi în restrângere în regiunile sudice şi sud-estice, dar va continua să plouă în restul teritoriului, în timp ce la munte vor fi ninsori.

Precipitaţii mixte se vor semnala trecător şi în Subcarpaţii Moldovei şi în estul Transilvaniei. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, dar îndeosebi în sud şi în est, cu viteze de până la 55...65 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 6...7 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi 17...18 grade în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade.

JOI. Vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul intensităţii şi frecvenţei precipitaţiilor, însă va fi în continuare rece, ziua cu precădere în nord şi în centru, iar noaptea în toată ţara. Cerul va fi variabil în sud şi sud-est, dar cu înnorări mai ales ziua în restul teritoriului. Vor fi ploi slabe, local în nord-est şi în centru şi pe arii restrânse în zonele deluroase din vestul ţării. În zona montană vor predomina ninsorile, iar precipitaţii mixte vor fi posibile în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei.

Noaptea, cerul se va degaja treptat, devenind variabil în cea mai mare parte a teritoriului; pe spaţii mici se va produce brumă, iar în zonele joase de relief vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului în zonele montane, precum şi în sudul şi estul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 4...6 grade în nordul Moldovei şi 16...17 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 grade în depresiuni şi 8 grade pe litoral.

 

 

Teme articol: vreme prognoza
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.