ACTUALITATE 10 februarie 2016

Vremea se răceşte uşor. Prognoza meteo pentru joi şi vineri

de Covasna Media | 188 vizualizări

Joi, deşi temperatura aerului va marca o scădere faţă de intervalul precedent, în special la valorile din cursul nopţii, vremea va fi în continuare mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii februarie în aproape toată ţara. Astfel, maximele termice se vor încadra între 2...4 grade în estul Transilvaniei şi 12...13 grade în Muntenia şi Oltenia, iar minimele se vor situa între -6 şi 3 grade, mai coborâte în depresiuni.

Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei în regiunile intracarpatice şi la munte, iar noaptea în sud-vest; va ninge în zona montană, pe arii mai extinse în Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni, în Maramureş şi Transilvania vor fi precipitaţii mixte, iar în rest ploi. Vântul, deşi va slăbi în intensitate, va mai avea rafale de peste 70 km/h la munte, viscolind şi spulberând zăpada în special pe creste şi  pe arii restrânse, cu precădere în prima parte a zilei, în restul zonelor, informează Angenţia Naţională de Meteorologie.

Vineri, regimul termic va fi caracterizat în continuare de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei din an, astfel că cele maxime se vor încadra între 4 şi 11 grade, iar cele minime între -5 şi 5 grade. Cerul va avea înnorări temporare, va ploua în majoritatea zonelor, iar la munte vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi în zona montană.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.