ACTUALITATE 3 mai 2016

Vreme rece şi ploi în majoritatea zonelor. Prognoza meteo pentru miercuri şi joi

de Covasna Media | 832 vizualizări

MIERCURI. Înnorările vor persista şi va ploua în majoritatea zonelor. În sudul şi estul ţării, precum şi la munte, ploile se vor semnala pe arii extinse, iar în Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali cantităţile de apă cumulate vor depăşi local 20...25 l/mp, informează ANM.

La munte, la altitudini de peste 1700 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în est şi în sud-est, cu viteze de 55...65 km/h, dar şi în zona montană, unde rafalele vor depăşi 70 km/h.

Temperaturile maxime, în general cu mult mai scăzute decât cele obişnuite ale datei, se vor încadra la nivelul întregii ţări între 11 şi 22 de grade, valorile mai ridicate fiind în nord-vest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade.

JOI. Valorile termice diurne, în creştere faţă de ziua anterioară îndeosebi în regiunile extracarpatice, se vor apropia de mediile climatologic specifice acestei date din an, astfel că se vor înregistra maxime cuprinse între 15 şi 23 de grade şi minime între 4 şi 12 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi locale, mai ales ziua, în sudul, centrul şi estul ţării, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în special în Moldova, Dobrogea şi la munte, unde vor fi intervale de timp în care la rafală se vor depăşi viteze de 50...55 km/h.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.