ACTUALITATE 23 noiembrie 2009

Vot întrerupt 10 minute

de Covasna Media | 548 vizualizări
[singlepic=612,250,250,,left]Procesul electoral din Covasna a înregistrat ieri unele incidente, de la oprirea votului pentru 10 minute în comuna Boroşenu Mic, din cauză că amprenta de cauciuc a uneia dintre ştampilele de vot dispăruse, până la unele fapte penale. Purtătorul de cuvânt al Centrului Judeţean de Comunicare Covasna, Andrea Buzsi, a declarat că dispeceratul IJP a fost sesizat că la secţia 120 din

Procesul electoral din Covasna a înregistrat ieri unele incidente, de la oprirea votului pentru 10 minute în comuna Boroşenu Mic, din cauză că amprenta de cauciuc a uneia dintre ştampilele de vot dispăruse, până la unele fapte penale.

Purtătorul de cuvânt al Centrului Judeţean de Comunicare Covasna, Andrea Buzsi, a declarat că dispeceratul IJP a fost sesizat că la secţia 120 din Boroşenu Mic la una dintre ştampilele de vot nu se găseşte amprenta din cauciuc, astfel că s-a oprit votarea timp de 10 minute.

În urma verificării poliţiştilor, s-a decis să se deschidă una dintre urne şi s-a descoperit că amprenta de cauciuc era în urnă. Ea se lipise de buletinul de vot şi votantul care a utilizat ştampila nu observase, introducând buletinul cu tot cu amprenta ştampilei.

Cercetat penal pentru vot multiplu

O altă sesizare verificată de poliţişti a fost cea a preşedintei unei secţii de vot din Sf.Gheorghe, de la Grădiniţa Pinochio, care a reclamat la 112 că la secţia ei s-a prezentat un bărbat de 53 de ani care avea deja aplicat pe actul de identitate autocolant cu inscripţia „votat”, fără data de ieri însă.

„În urma sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi, în urma verificărilor efectuate şi a audierii bărbatului au stabilit că după ce acesta a votat, a ieşit din cabina de vot, membra comisiei de votare care i-a dat buletinele şi ştampila era ocupată şi a rugat o colegă să-i aplice pe cartea de identitate a votantului autocolantul. În momentul în care colega a vrut să aplice autocolantul a observat că pe actul de identitate deja este aplicat un autocolant cu inscripţia „votat” fără însă a fi completat cu data de astăzi. Votantul declară că el nu a mai votat în altă secţie de votare şi nu ştie cum se poate să aibă aplicat autocolantul pe actul de identitate”, a mai arătat Buzsi. În urma verificărilor efectuate, pe numele bărbatului a fost înregistrată o lucrare penală pentru tentativă de vot multiplu şi riscă închisoare de la 3 luni la 6 ani.

La urna mobilă fără să vrea

Tot aseară, poliţiştii din Brateş care însoţeau urna mobilă din Telechia s-au sesizat cu privire la faptul că 18 persoane care figurau pe lista persoanelor la care urma să se deplaseze nu au solicitat acest fapt, în conformitate cu prevederile legale.

În urma verificărilor efectuate se pare că respectivele solicitări au fost întocmite în fals de H. Lajos, de 57 de ani, domiciliat în comuna Brateş şi de H. Agnes, de 25 de ani, domiciliată în staţiunea Covasna.

În cauză s-a înregistrat dosar penal şi poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea, prin orice mijloace a înscrisurilor de la birourile electorale, care se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.