ACTUALITATE 20 mai 2020

Vor fi reluate examinările pentru obținerea permisului de conducere

de Daniela Luca | 2130 vizualizări

Primii candidați vor fi programați peste două săptămâni 

Proba practică a examenului auto va fi reluată începând cu data de 2 iunie, anunță conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Prefecturii  Covasna. Astfel, vor fi programați cronologic toți candidații ale căror dosare de examinare au expirat sau urmează să expire, dar și cei care au fost programați pentru susținerea probei practice în perioada în care aceasta a fost suspendată. 

Candidații vor fi programați automat, cronologic, conform zilei corespunzătoare programării anterioare, ne-a spus șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Prefecturii  Covasna, subcomisar de poliţie Rico Racoviţă. 

„Avem deocamdată vreo 480 de candidați care erau programați și au rămas neexaminați. Cei cărora le-au expirat dosarele în această perioadă vor fi programați cu prioritate în prima zi în care încep examenele, adică pe 2 iunie. Această dată s-ar putea schimba doar dacă cumva apar mai multe cazuri de îmbolnăvire și atunci nu se va da drumul, dar dacă totul evoluează cum este, atunci pe 2 iunie vom da drumul la examinări. (...) I-am programat pe 2 iunie pe toți cei cărora le-au expirat dosarele, iar cei care au fost programați, dar cărora nu le-au expirat dosarele vor fi programați automat de către noi. Deci elevii nu trebuie să vină la sediu sau să se programeze în vreun fel. Îi vom programa noi la datele corespondente începând cu 17 martie. Deci cei de pe 17 martie vor da pe 2 iunie, cei de pe 18 martie vor da pe 3 iunie și tot așa. Voi transmite eu listele cu cei programați școlilor de șoferi, iar acestea vor lua legătura cu candidații respectivi, să vadă dacă mai au nevoie de ore și dacă se pot prezenta”, ne-a explicat Rico Racoviţă. 

Totodată, acesta informează că valabilitatea documentelor din dosarul pentru obținerea permisului de conducere se prelungește cu 90 de zile de la data încetării stării de urgență. 

„În principiu, toate documentele rămân valabile deocamdată, adică fișa medicală, cazierul, școala de șoferi. Nu expiră nimic. Candidații nu trebuie să facă nimic, doar să aștepte și școlile de șoferi îi vor suna să le confirme sau să le infirme data respectivă”, a precizat Rico Racoviţă. 

Ce măsuri de protecție vor fi aplicate?  

Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, vor fi aplicate o serie de măsuri de protecție. 

Atât candidații, cât și examinatorii vor purta măști de protecție, iar interiorul autovehiculelor va fi dezinfectat înainte de începerea fiecărei probe, se arată pe site-ul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). 

Rico Racoviţă a precizat de asemenea că în timpul examenului în mașină vor fi maxim trei persoane – candidatul, examinatorul și un martor. 

Conform acestuia, examinarea la proba teoretică va fi reluată, cel mai probabil, începând cu 15 iunie, iar candidații își vor putea face programarea cu o săptămână înainte. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.