ACTUALITATE 5 aprilie 2019

Viteza excesivă – principala cauză a accidentelor rutiere cu victime

de Covasna Media | 445 vizualizări

În urma activităților de analiză a întreprinse la nivelul Poliției Române s-a relevat faptul că, la nivel național, viteza neadaptată condițiilor de drum și cea neregulamentară se regăsesc constant între primele trei cauze generatoare de accidente cu victime, în pofida eforturilor depuse de polițiștii specializați pentru reducerea numărului și gravității accidentelor rutiere înregistrate pe aceste fonduri.

La nivelul județului Covasna au fost înregistrate în primul trimestru al anului 65 de accidente rutiere cu victime, soldate cu decesul a 5 persoane, rănirea gravă a 24 de persoane, alte 55 fiind rănite ușor.

Ponderea accidentelor cu victime este deținută de accidentele produse ca urmare a nerespectării vitezei regulamentare (în număr de 11), acestea provocând decesul unei persoane, rănirea gravă a 7 persoane și rănirea ușoară a 26 de persoane. Celelalte două cauze principale generatoare de accidente rutiere cu victimă pe raza județului au fost indisciplina pietonilor (11 accidente soldate cu 3 decedați și 4 răniți grav) și neacordarea priorității  (7 accidente soldate cu 5 răniți grav și 3 răniți ușor).

În acest context, polițiștii rutieri covăsneni au acționat alături de colegii lor din țară în cadrul acțiunii Speed, organizată la nivel european de către Organizația Polițiilor Rutiere din Europa – T.I.S.P.O.L., acțiune care a avut drept scop impunerea respectării regimului legal de viteză.

În cadrul acestei acțiuni a fost inclusă și operațiunea Speed Marathon, ocazie cu care polițiștii rutieri au acționat în 12 puncte sensibile de pe raza județului, timp de 24 de ore, în data de 03.04.2019.

Pe parcursul acțiunii au fost controlate 72 de autovehicule, fiind aplicate 45 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului de viteză.

Aceste activități vor continua pe raza județului până în data de 07.04.2019.

(Compartimentul Relații Publice)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.