ACTUALITATE 6 martie 2020

VIDEO Budapest Gypsy Symphony Orchestra și circ contemporan, la Zilele Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 2723 vizualizări

Biletele vor fi puse în vânzare începând de săptămâna viitoare

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe, eveniment care va avea loc în acest an în perioada 24 aprilie - 3 mai, au prezentat în cadrul undei conferințe de presă programele din cadrul Săptămânii Culturale. Astfel, deschiderea va avea loc vineri, 24 aprilie, la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” cu un concert de orgă susținut de Erich Türk. Tot în cadrul Săptămânii Culturale va avea loc concertul Budapest Gypsy Symphony Orchestra, dar și spectacolul de circ-dans „My Land” al trupei Recirquel din Budapesta.

Ediția 29 a Zilelor Sfântu Gheorghe va începe, conform tradiției, cu Săptămâna Culturală. Vineri, 24 aprilie, de la ora 19:00, la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” doritorii vor putea asista cu un concert de orgă susținut de invitatul special din Cluj-Napoca, Erich Türk. Momentul va fi completat cu piese vocal-simfonice interpretate de Corurile de cameră Vox Humana, Laudate și Pro Musica.

Luni, 27 aprilie, de la ora 20:00, pe scena de la Sepsi Arena vor urca „100 de viori” ale Budapest Gypsy Symphony Orchestra.

Președintele orchestrei, Beke Farkas Nándor, a spus în cadrul conferinței de presă că anul acesta vor aniversa 35 de ani de la înființare, iar din acest motiv s-au pregătit cu un repertoriu special, care va include și simfonii semnate de compozitori români.

Budapest Gypsy Symphony Orchestra a avut  peste 1.000 de concerte pe toate continentele, precizează organizatorii evenimentului.

Totodată, miercuri, pe 29 aprilie, de la 20:00, la Sepsi Arena, trupa de circ Recirquel din Budapesta va susține spectacolul contemporan de circ-dans „My Land”. Recirquel este o trupă de circ de renume internațional care lucrează cu artiști de circ din toată Europa, iar majoritatea celor care vor veni la Sfântu Gheorghe sunt din Ucraina.

Biletele pentru cele trei programe vor fi puse în vânzare începând de miercuri, 11 martie și vor costa între 40 și 120 de lei. Lista completă cu artiștii care vor concerta la ediția din acest an a Zilelor Sfântu Gheorghe va fi anunțată în perioada următoare.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.