ACTUALITATE 17 martie 2010

Viceprimarul Balint Jozsef se întoarce în funcţie

de Covasna Media | 746 vizualizări
Instanţa a decis că pe durata procesului Balint Jozsef își poate relua funcţia. Vicele și­-a reluat ieri deja activitatea 18mar2010-balintFostul viceprimar PCM din Sfântu-Gheorghe, Balint Jozsef, care fusese demis în luna decembrie de Consiliul Local (CL), se va întoarce în funcţie după ce instanţa a suspendat pe durata procesului hotărârea prin care era demis. Balint Jozsef a declarat că hotărârea CL a fost suspendată și potrivit deciziei trebuie să se întoarcă în funcţie până la finalizarea procesului. „A fost o decizie corectă.

Instanţa a decis că pe durata procesului Balint Jozsef își poate relua funcţia. Vicele și-­a reluat ieri deja activitatea

18mar2010-balintFostul viceprimar PCM din Sfântu-Gheorghe, Balint Jozsef, care fusese demis în luna decembrie de Consiliul Local (CL), se va întoarce în funcţie după ce instanţa a suspendat pe durata procesului hotărârea prin care era demis.

Balint Jozsef a declarat că hotărârea CL a fost suspendată și potrivit deciziei trebuie să se întoarcă în funcţie până la finalizarea procesului.

„A fost o decizie corectă. Nu va fi un proces scurt, pe 26 martie avem următoarea înfăţișare la Tribunalul Covasna”, a spus Balint.

După această decizie, primarul Antal Arpad spune că și-a dat seama că degeaba a fost deputat 4 ani și chiar a lucrat la legea 215 a administraţiei publice locale și cunoaște spiritul și litera acestei legi până la virgulă, pentru că altfel s-a interpretat.

„Îmi pare rău că PCM în loc să răspundă pozitiv la apelul meu de acum câteva luni când am spus că stau cu ei dar să își ceară scuze public, ei merg pe linia aceasta de judecată, dar e decizia lor. Eu am idei și în continuare și îl voi pune la lucru pe viceprimar dacă vine la Primărie”, a spus Antal Arpad.

Primarul va depune contestaţie

Primarul a precizat că 5 zile de la data de la care vor primi decizia judecătorească au termen să depună contestaţie, și a spus că va face acest lucru, pentru a avea posibilitatea să o privească în ochi pe judecătoarea care o va respinge, întrucât, spune edilul, din punct de vedere legal este surprinzătoare decizia dată de instanţă. Primarul a spus că procedural suspendarea unei hotărâri este o excepţie, dar așteaptă să vadă motivarea instanţei.

Viceprimarul Balint Jozsef a fost înlăturat din funcţie în luna decembrie anul trecut, cu 11 voturi „pentru“ - 8 UDMR şi 3 români - şi doar unul (al său) împotriva demiterii, în timp ce restul de 8 consilieri ai PCM au părăsit sala în semn de protest.

Propunerea de demitere a venit din partea primarului UDMR Antal Arpad, care acuza o conlucrare deficitară cu fracţiunea PCM, în ciuda protocolului încheiat după alegerile locale. Potrivit primarului, civicii maghiari încearcă să-l împiedice în activitatea lui de dezvoltare a oraşului şi spune că e mai bine ca ei să treacă în opoziţie dacă tot se poartă aşa.

Viceprimarul demis a atacat hotărârea în contencios administrativ, afirmând că demiterea sa este nefondată și are la bază o decizie politică, și nicicidecum argumente fondate din partea primarului sau a consilierilor.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
MIHAI, 18 martie 2010
Vasile Paraschiv vezi cine are cea mai mare afacere de borduri,daca nu ai timp sa te documentezi iti spun eu,VIDEANU.
Vasile Paraschiv, 18 martie 2010
D-l viceprimar este inginer constructor,trebuia să fie inplicat în activităţile de refacere a străzilor din mu- nicipiu,sau D-vs domnule primar aveţi vreo specializare specială în citeste integral
gigi, 18 martie 2010
D-l Antal, de ce nu puteti sa conlucrati cu acel om? Il cunosc pe d-l Balint de mai multi ani si stiu ca este cumsecade. In plus aproape ca ar putea sa fie tatal primarului. Putin respect, d-l primar citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.