ACTUALITATE 13 octombrie 2016

Vicepreşedintele PPMT, Toro T.Tibor, candidează în judeţul Covasna pentru un loc de parlamentar

de Agerpres | 424 vizualizări

Vicepreşedintele Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), Toro T. Tibor, va candida în judeţul Covasna, ca independent, pentru un loc de parlamentar.

Toro T. Tibor a declarat joi, la Sfântu Gheorghe, că PPMT a decis că nu participe cu liste proprii la alegerile parlamentare din luna decembrie, dar a oferit filialelor judeţene posibilitatea de a sprijini candidaţi independenţi.

"Pornind de la această hotărâre, filiala din judeţul Covasna s-a gândit să sprijine un candidat independent pentru a strânge cât mai multe semnături şi a-l trimite în Parlament şi eu am onoarea să fiu acest candidat (...) Hotărârea noastră şi a mea personală este de a porni la această luptă (...) Noi credem că avem rezerve pentru a ne atinge acest scop şi ne gândim că la alegerile din 2008, PPMT a strâns peste 20.000 de voturi în judeţul Covasna, iar după calculele noastre cam tot atât are nevoie un candidat independent ca să intre în Parlament. Noi credem că şanse există şi merită să luptăm pentru aceste şanse", a precizat Toro T. Tibor.

El a lansat un apel către conducerea UDMR Covasna, personal către liderul formaţiunii Tamas Sandor, pentru a derula o "campanie civilizată", cu mesaje pozitive şi programe care să mobilizeze comunitatea maghiară, arătând că la alegerile parlamentare anterioare doar 40% din electoratul maghiar s-a prezentat la urne, ceea ce, în opinia sa, denotă un dezinteres faţă de viaţa politică şi civică.

Toro T. Tibor a mai menţionat că în Parlamentul României e nevoie de o "voce alternativă" la UDMR, care să menţină pe agenda politică dezideratele comunităţii maghiare. În context, el a afirmat că UDMR, care a acceptat în repetate rânduri invitaţia de a participa la guvernare, a făcut "compromisuri" tocmai cu acele "scopuri strategice" importante pentru comunitatea maghiară, cum ar fi autonomia Ţinutului secuiesc.

"Credem că trebuie să existe întotdeauna o voce alternativă care să ţină pe ordinea de zi aceste subiecte (...) Eu am fost opt ani de zile în Parlament (...) şi am făcut acest lucru, printre altele am avut şi două proiecte legislative legate de Ţinutul secuiesc (...) Sunt un om care nu face compromisuri şi spune adevărul întotdeauna (...) Nu am intrat în nicio afacere, nu am alte scopuri decât politice", a mai spus Toro T. Tibor.

În altă ordine de idei, el a opinat că în momentul de faţă credibilitatea Parlamentului este "zero", iar "corupţia instituţionalizată" a fost principalul motiv care a generat acest lucru.

"Voi fi alături acelora care doresc renaşterea parlamentarismului românesc. Fără Parlament, practic, nu există stat de drept (...) Corupţia instituţionalizată este principalul motiv pentru care Parlamentul şi-a pierdut legitimitatea şi credibilitatea, deci eradicarea corupţiei şi oameni noi vor aduce, probabil, şi un nou suflu în parlamentarismul românesc", a mai spus vicepreşedintele PPMT.

 

 

Teme articol: alegeri candidat pptm
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ARDELEANU, 14 octombrie 2016
Are dreptate parlament credibilitate zero asa ca ce mai conteaza un zero in plus!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.