ACTUALITATE 29 martie 2010

Verificaţi la boabe

de Covasna Media | 252 vizualizări
OPC Covasna a controlat 40 de agenţi economici care comercializează orez și a aplicat patru avertismente 30mar2010-orezAgenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a efectuat, în ultima perioadă, o serie de controale care au vizat comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentare şi publicitate a orezului. Controalele au survenit ca urmare a faptului că în 2009 s-a constatat o serie de probleme privind calitatea şi modul de comercializare a orezului, astfel încât, de la 177 de operatori economici controlaţi

OPC Covasna a controlat 40 de agenţi economici care comercializează orez și a aplicat patru avertismente

30mar2010-orezAgenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a efectuat, în ultima perioadă, o serie de controale care au vizat comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentare şi publicitate a orezului. Controalele au survenit ca urmare a faptului că în 2009 s-a constatat o serie de probleme privind calitatea şi modul de comercializare a orezului, astfel încât, de la 177 de operatori economici controlaţi în 2009 s-a ajuns la 932 controlaţi în primele luni ale lui 2010.

În judeţul nostru, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Covasna a controlat 40 de operatori economici, la patru dintre aceştia fiind constatate diverse deficienţe, aplicându-se totodată patru avertismente.

Prin controalele OPC Covasna s-a constatat că un operator economic din Sfântu Gheorghe nu a specificat corect denumirea sub care se vindea produsul, fiind menţionată numai denumirea de “Orez”.

La alţi doi operatori economici informaţiile privind produsul comercializat nu erau traduse în limba română, aşa cum cer prevederile în vigoare, drept pentru care s-a aplicat câte un avertisment.  Pe eticheta orezului comercializat de un operator economic din Coşeni nu erau specificate toate informaţiile privind numele şi adresa producătorului sau ale ambalatorului / distribuitorului.

Monica Vajna

Teme articol: control OPC ANPC orez
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.